ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίσημο Η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι μπαίνει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά Ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι

1 min read

Για πρώτη φορά ακούγεται από κυβερνητικά στελέχη ότι υπάρχει πιθανότητα να μπει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συγκεκριμένα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο

Γιατί δεν το έχει επιβάλλει ακόμα; Γιατί αυτή τη στιγμή ρίχνει όλο το ανάθεμα στους ανεμβολίαστους και δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη και με την οργή των εμβολιασμένων, όμως σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές αλλαγές. 

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.  

Να σημειώσουμε ότι λίγη ώρα πριν τον Γ.Γεωργαντά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποστήριξε ότι μετά τους έξι μήνες ο πλήρως εμβολιασμένος είναι σχεδόν ανεμβολίαστος

Παράλληλα, δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, όπως είπε, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού. 

Όσον αφορά στα SMS που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους για να τους παρακινήσουν να εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. «Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.