ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιμένει το ΔΝΤ για συντάξεις και αφορολόγητο – Ζητεί μείωση στόχου πλεονασμάτων

1 min read

Στις 13 Νοέμβρη συζητείται η έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα στο Δ.Σ. του Ταμείου. Που εστιάζεται η κριτική για την οικονομία. Παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μεταβάλλει τη δέσμη συστάσεων προς την ελληνική κυβέρνηση και μέσω της έκθεσης του άρθρου 4, προσχέδιο της οποίας έχει ήδη στείλει σε κυβερνητικά στελέχη, επιμένει στην ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με μείωση του αφορολογήτου, κατάργηση της «μονιμότητας» της 13ης σύνταξης που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και περικοπής των προσωπικών διαφορών στις συντάξεις.

Η έκθεση του άρθρου 4 έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Δ.Σ. του Ταμείου στις 13 Νοεμβρίου και μια δυο μέρες αργότερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα. Σε περιβάλλον μεταμνημονιακής εποπτείας στην οποία το Ταμείο έχει ρόλο «παρατηρητή» οι συστάσεις του δεν έχουν πια τον παρεμβατικό χαρακτήρα των μνημονιακών ετών, όταν υπήρχε πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Δεν σημαίνει όμως πως περνούν απαρατήρητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικό τμήμα της έκθεσης θα απασχολούν αναφορές στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης όταν και κατά την εκτίμηση του ΔΝΤ σημειώθηκε σημαντική οπισθοχώρηση σε συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις με χαρακτηριστικότερες τις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την καταβολή του έκτακτου «κοινωνικού μερίσματος» υπό μορφή 13ης σύνταξης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.