ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μύθος ή πραγματικότητα; (vid)

1 min read

Ειδικοί μέσα από την κάμερα του Open TV εξηγούν ότι η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μία διαταραχή που μπορεί να εμφανιστεί τους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό. Νεαρές μητέρας που εγκατέλειψαν τα παιδιά τους, νεαρές μητέρες που δεν δίστασαν μετά τον τοκετό να τα σκοτώσουν. Αργότερα μετανιώνουν για την πράξη τους και επικαλούνται στις αρχές ότι πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη.

«Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη και την περίπτωση της προσποίησης αλλά και την περίπτωση μιας πραγματικής ψυχοπαθολογίας. Αυτό θα γίνει μόνο μετά από ιατρική εξέταση» λέει στο Open TV ο ψυχίατρος Χρήστος Καραμπάτσος.

Φεβρούαριος 2018: Μητέρα έπνιξε το μωρό της με τον ομφάλιο λώρο 

Μία 19χρονη γεννάει μόνη στο μπάνιο του σπιτιού της και στη συνέχεια πνίγει το νεογέννητο βρέφος με τον ομφάλιο λώρο, βάζοντας στο στόμα του χαρτοπετσέτες για να μην ακούγονται τα κλάματά του. Τρεις μήνες μετά η κοπέλα ομολογεί την αποτρόπαια πράξη της και αποδίδει την ενέργειά της στην επιλόχεια κατάθλιψη. «Ο νόμος έχει κρίνει ότι λόγω των διαταράξεων από τον τοκετό η μητέρα μπορεί να βρεθεί σε επιλόχειο ψύχωση με πρόδρομα συμπτώματα και λόγω αυτής της κατάστασης να θανατώσει το παιδί» λέει στο Open TV ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

Απρίλιος 2018: Μητέρα πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο πολυκατοικίας 

Τον Απρίλιο του 2018 μία μητέρα πέταξε το νεογέννητο βρέφος της, στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που έμενε. Είχε κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της ακόμα και από τη μητέρα της. Οι ειδικοί απέδωσαν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. 

«Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μία πολύ σοβαρή διαταραχή η οποία απασχολεί 1/10 γυναίκες. Κάποιες από αυτές μπορούν να προκαλέσουν κακό είτε στον εαυτό τους, είτε στο παιδί τους » λέει στο Open ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Νικόλαος Γεωργογιάννης.

Σεπτέμβριος 2019: Μητέρα εγκατέλειψε το μωρό της στην είσοδο πολυκατοικίας

Πριν από λίγες μέρες μία 19χρονη εγκατέλειψε το μόλις επτά ημερών μωρό της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία. «Σαν δικηγόρος της υπόθεσης, φρόντισα να ζητήσω από το ποινικό δικαστήριο τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πράγματι αληθεύει ο ισχυρισμός της επιλόχειας κατάθλιψης» υποστήριξε μέσω του Open TV ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.