ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνοι και στα εθνικά . Τσίπρας ήθελε να λύσει το Σκοπιανό ερήμην κομμάτων και πολιτών,

1 min read

Οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα έχουν πάρει πολύ επικίνδυνη τροπή. Η σπουδή της κυβέρνησης να ανοίξει το ζήτημα των Σκοπίων και οι βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού «έτσι θα λύσω το Σκοπιανό», ερήμην κομμάτων και πολιτών, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, τις οποίες δεν δείχνει να ελέγχει η κυβέρνηση. Υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να λύσει το Σκοπιανό με διαδικασίες εξπρές προκειμένου να απομακρύνει το γειτονικό κράτος από την επιρροή της Τουρκίας με δέλεαρ την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι η στενή συνεργασία, στα όρια της συμμαχίας, της FYROM με την Τουρκία, με τον σουλτάνο Ερντογάν να δηλώνει ότι τάσσεται στο πλευρό των Σκοπιανών για το όνομα της Μακεδονίας.

Η ίδια αστεία προσέγγιση έγινε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είχε προβληθεί ως ιστορική η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, υποτίθεται για να λειτουργήσει η χώρα μας ως δίαυλος επικοινωνίας της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τελικά αυτό που έγινε είναι η Ευρώπη να τα βάλει με τον σουλτάνο για τις αντιδημοκρατικές του συμπεριφορές και ο ίδιος να τινάξει στον αέρα την επίσκεψή του στην Αθήνα, μιλώντας μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Και βεβαίως από τότε η Αγκυρα έχει κλιμακώσει την προκλητικότητά της σε όλα τα μέτωπα. Εμπόδισε τον Ελληνα υπουργό Αμυνας να καταθέσει στεφάνι στα Ιμια στη μνήμη των πεσόντων του 1996, εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός των χωρικών μας υδάτων και τώρα ακολουθεί την ίδια εμπρηστική τακτική και στην Κύπρο, μπλοκάροντας παράνομα τις εργασίες γεώτρησης του ιταλικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Και όμως, ακόμα και τώρα η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να δώσει το όνομα στους Σκοπιανούς, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, από τη στιγμή που η άλλη πλευρά παραμένει αδιάλλακτη ως προς τις αλυτρωτικές θέσεις της, ενώ στα ελληνοτουρκικά η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης διακρίνεται από αφέλεια που θρέφει την προκλητικότητα της Αγκυρας.

Χρειάζεται προσοχή, γιατί η κυβέρνηση που αποδείχθηκε ανίκανη στην οικονομία, δυστυχώς δείχνει το ίδιο επικίνδυνη και στα εθνικά μας θέματα. Δεν πρέπει όμως να νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα περάσει λύσεις που θα θίγουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.