ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία: Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου γιατί την άφησαν έναν μόνον γιατρό

1 min read

Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου: Οπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την 1 Ιουνίου 2021, “θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις,” και να κλείσουμε νοσοκομεία. Σε αυτή την μεθόδευση πιθανώς έχει πέσει και το Νοσοκομείο Πύργου και έτσι δεν φροντίζουν πλέον την ανανέωση του προσωπικού, ώστε να το κλείσουν και να εξυπηρετούν τους ασθενείς στην Πάτρα.

Ολόκληρη η δέσμευση Μητσοτάκης ήταν: “Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ. παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας.”

Σήμερα (15/11) έχει μείνει μόνο ένας γιατρός στη ΜΕΘ Πύργου μετά την αποχώρηση συναδέλφου του. Δυστυχώς θέμα ωρών – όχι ημερών – είναι να κλείσει οριστικά η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Πύργου, αφού οι πληροφορίες όπως αναφέρει το patrisnews.com, από την Πάτρα και την 6η ΥΠΕ, κάνουν λόγο ότι όλα τα σοβαρά περιστατικά πλέον, είτε κορoνοϊού, είτε άλλης φύσεως, θα μεταβαίνουν από τα νοσοκομεία της Ηλείας σε αυτά της Πάτρας. Και αυτό διότι με έναν μόνο γιατρό δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΜΕΘ στον Πύργο όλο το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα. Αυτό αναμένονταν άλλωστε τις τελευταίες ημέρες, μετά και την είδηση ότι αποχώρησε ο ένας από τους δύο ιατρούς από τη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Πύργου. !

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.