ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Α.Μεσόγειο: Ρωσικά πολεμικά στοχοποίησαν την φρεγάτα ΕΛΛΗ (F450)!

2 min read

Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται απέναντι από την φρεγάτα κλάσης «S» «Ελλη» (F450) του ΠΝ που επιχειρεί μαζί με την ναυτική Δύναμη NMG-2 του ΝΑΤΟ και έχουν στοχοποιήσει το πλοίο.

Μαζί με το πολεμικά HMCS Ville de Quebec από τον Καναδά,  De Ruyter από Ολλανδία και ESPS Cristobal Colon από Ισπανία, το ελληνικό πολεμικό είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αναμετρηθεί με τον ρωσικό Στόλο της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια απίστευτη κλιμάκωση που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Το αντιτορπιλικό USS Winston S. Churchill (DDG 81) κλάσης Arleigh Burke-class βρίσκεται επίσης στην ευρύτερη περιοχή

Το εκσυγχρονισμένο καταδρομικό κλάσης Slava «Marshal Ustinov» και το αντιτορπιλικό κλάσης Udaloy “Severomorsk” βρίσκονται απέναντι από το «Ελλη», ενώ η «Ελλη» βρίσκεται εντός της ακτίνας δράσης των αντιπλοϊκών βλημάτων των υπερσύγχρονων φρεγατών «Admiral Grigorovich» και «Admiral Essen»​ (είναι εξοπλισμένες με P-800 Oniks και Ζircon).

Aν το ΝΑΤΟ ξεκινήσει προσβολή ρωσικών στόχων στην Συρία, τα ρωσικά πλοία, αλλά και τα αεροσκάφη και τα υποβρύχια θα απαντήσουν πλήττοντας τόσο την «Ελλη», όσο και τα άλλα ΝΑΤΟϊκά πλοία, ενημέρωσε η ρωσική πλευρά διά της διπλωματικής οδού το ΝΑΤΟ.

Η ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη είναι σαφώς υπέρτερη, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό να το διαπιστώσουμε στην πράξη…

Σε μια παράλληλη εξέλιξη Ρώσοι πεζοναύτες μαζί με ειδικές μονάδες των Spetsnaz πραγματοποίησαν ασκήσεις απόβασης στην Συρία με ταχέα περιπολικά σκάφη Raptor (Project 03160) σχεδίασης και κατασκευής των ναυπηγείων Open JSC Pella της Αγίας Πετρούπολης (σκάφη ειδικών επιχειρήσεων με δύο άτομα πλήρωμα που μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και προσωπικό 22 ατόμων). 

Στις ασκήσεις της μεγαλύτερης ναυτικής αρμάδας στην ιστορία της Ρωσίας ή ακόμα και της ΕΣΣΔ στην λεκάνη της Μεσογείου συμμετείχαν μαχητικά Su-30SM, ,Su-33 (είναι αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov που βρίσκεται στην κλίνη επισκευών), ΑΦΝΣ ΙI-38, υποβρύχια κλάσης Ιmproved Kilo 636.3, Velikiy Novgorod (B-268), Kolpino (B-271),στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, Tu-22M,   ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού αγώνα Tu-142MK, συνολικά 32 εναέριες πλατφόρμες προσαρμοσμένες σε ναυτικές αποστολές υποστηρίζουν τον ρωσικό Στόλο.

Τα πλοία, αλλά και τα αεροσκάφη, είναι εξοπλισμένα με ορισμένα από τα νέα ρωσικά όπλα, όπως το βλήμα αέρος-επιφανείας Kh-47M2 Kinzhal, το υπερ-υπερηχητικό (8 Μach) βλήμα επιφανείας-επιφανείας και αέρος-επιφανείας Zircon κλπ. που τέθηκαν πρόσφατα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.Αντίστοιχα ισχυρή παρουσία έχει και το αμερικανικό Ναυτικό, βέβαια, σε επιθετικά υποβρύχια.

H Ρωσία αντιπαρατάσσει 30 πλοία μεταξύ των οποίων, οι φρεγάτες RFS Pytlivyy (808) κλάσης Krivak, οι τρείς φρεγάτες κλάσης Admiral Grigorovich RFS Admiral Essen (751), RFS Admiral Makarov (799), RFS Admiral Grigorovich (745), το καταδρομικό RFS Marshal Ustinov (055) κλάσης Slava, το αντιτορπιλικό RFS Severomorsk (619) κλάσης Udaloy I και τρεις κορβέτες κλάσης Buyan-M, οι RFS Vishny Volochyok (609), RFS Grad Sviyazhsk (652) και RFS Veliki Ustyug (651).

Επιπλέον στην άσκηση συμμετέχουν το πλοίο ανεφοδιασμού στόλου Ivan Bubnov κλάσης Boris Chilikin, δύο ναρκαλιευτικά και άλλα πλοία υποστήριξης και μεταφορικά πλοία.

Η Ρωσία, μέσω των διαδικασιών που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα και τις περιοχές ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δέσμευσε για ασκήσεις του Ναυτικού της με άδεια από την Λευκωσία μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των βόρειων ακτών της Κύπρου και των ακτών της Τουρκίας.

Πρόκειται για περιοχή που φτάνει πολύ κοντά στο ακρωτήρι του Κορμακίτη στην κατεχόμενη Κύπρο και καλύπτει μια έκταση 4.400 τετρ. χιλιομέτρων εκτεινόμενη δυτικά μέχρι το ύψος του ακρωτηρίου του Ακάμα και βόρεια μέχρι τα ανοικτά του τουρκικού θέρετρου Αναμούρ.

Δεσμεύτηκε, πάντα με την ίδια NΑVTEX για ασκήσεις και η περιοχή που τα τελευταία χρόνια συχνά-πυκνά δεσμεύει η Ρωσία για ασκήσεις μεταξύ Κύπρου και Συρίας ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και απέναντι από την Ταρτούς της Συρίας, που επίσης περιλαμβάνεται στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, για πρώτη φορά, μέσω της ίδιας NΑVTEX, δεσμεύτηκε για ασκήσεις του ρωσικού Ναυτικού, περιοχή κοντά στις νότιες ακτές της Κύπρου, έκτασης 4.300 τετρ. χιλιομέτρων περίπου παράλληλα με τις ακτές από τη Λάρνακα μέχρι και τη Λεμεσό.

Πρόσθετα, δεσμεύτηκε δεύτερη περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, η οποία επικαλύπτεται και με Notam Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άλλες τέσσερις περιοχές –που εμπίπτουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στην περιοχή ευθύνης της Κύπρου, περιλαμβάνονται στην ίδια NΑVTEX, που να σημειωθεί ότι δημοσιεύτηκε και μέσω του διεθνούς συστήματος ειδοποιήσεων προς ναυτιλλομένους για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου (Navarea III).

Η Αρχή Αεροδρομίων Κύπρου ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρείες από την περασμένη Τρίτη ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεων στην περιοχή της Κύπρου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις σε απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.



Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.