ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η εγκληματικότητα των ανηλίκων στην Αττική, με τα στοιχεία της Αστυνομίας να προκαλούν σοκ

1 min read

Ο δρόμος που έχουν πάρει δεκάδες παιδιά, είναι ήδη προκαθορισμένος.

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η εγκληματικότητα των ανηλίκων στην Αττική, με τα στοιχεία της Αστυνομίας να προκαλούν σοκ. Σχεδόν κάθε μήνα ένας νέος άνθρωπος δολοφονείται από συνομιλήκους  του ενώ κάθε 20 ώρες, κάποιος άλλος ανήλικος πέφτει θύμα ξυλοδαρμού.

Η βία πλέον δεν κρύβεται, και για πολλούς ανηλίκους είναι τρόπος ζωής. Τα περιστατικά εγκληματικότητας είναι δεκάδες και σοκάρουν όχι μόνο για την αγριότητα τους αλλά και για τις περιοχές που συμβαίνουν.

Μπροστά σε σχολεία, μέσα σε λεωφορεία ή τρένα, σε πλατείες μπροστά σε κόσμο.

Πλέον, όπως έχει αποδείξει η αστυνομική έρευνα, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο – η βία και η εγκληματικότητα δεν υπακούσει σε κάποια τυχαιότητα ούτε είναι παροδική λόγω ηλικίας

Αντιθέτως, είναι σχεδιασμένη και οργανωμένη στα πρότυπα εγκληματικών οργανώσεων.

Ο δρόμος που έχουν πάρει δεκάδες παιδιά, είναι ήδη προκαθορισμένος. Συμμορίες ανηλίκων: «Στρατός» ανηλίκων χτυπά καθημερινά στην Αττική

Οπως λέει μάλιστα ένας ανήλικος, μέλος συμμορίας από τον Πειραιά, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, «αν δεν κόψεις έγκαιρα, θα καταλήξεις ή στη φυλακή ή θα γίνεις πρεζάκι».

«Μπορεί να αράζουμε σε μια πλατεία και να έρχονται από άλλη περιοχή και να γίνεται τσαμπουκάς» λέει ο ίδιος ανήλικος. Η δική του «ομάδα» δρα στον Πειραιά και στα πέριξ… Αλλοι ανήλικοι καταθέτουν είτε τις δικές τους εμπειρίες είτε φίλων τους, που πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών και ληστειών. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που αφορούν ακόμα και σε θανατηφόρες επιθέσεις από ανήλικους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταγράφεται ένας φόνος κάθε μήνα με συμμετοχή ανήλικου και ένας ξυλοδαρμός κάθε 20 ώρες ακόμα και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου τα κρούσματα παραβατικότητας ολοένα και πυκνώνουν.

Η Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει 16 μεγάλες συμμορίες ανηλίκων που δρουν σε πέντε περιοχές της Αττικής. Στις κεντρικές περιοχές γύρω από τον Βύρωνα, το Παγκράτι, την Καισαριανή και του Ζωγράφου.

Τις δυτικές από Πατήσια κι Αγιο Παντελεήμονα μέχρι Σεπόλια και Κολωνό, τις κεντρικές σε Ακρόπολη και Μοναστηράκι, και στις νότιες από Καλλιθέα, Μοσχάτο μέχρι Δάφνη και Ηλιούπολη.

Τα νούμερα που σοκάρουν

Το 2021 από ανήλικους (7-17 ετών) καταγράφηκαν

2.128 κλοπές και διαρρήξεις
444 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών
422 περιστατικά ξυλοδαρμών και σωματικών βλαβών
355 συλλήψεις για οπλοχρησία και οπλοφορία
311 ληστείες

Πηγή in.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.