ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επικεφαλής μυστικής υπηρεσίας ισχυρίζεται ότι «η Ρωσία θέλει να εισβάλει στη Μολδαβία

1 min read

«Η Ρωσική Ομοσπονδία σχεδιάζει να εισβάλει και στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ακόμη και στις αρχές του 2023», δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφαλείας, Alexandru Musteață.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία σκοπεύει να προχωρήσει παραπέρα. Με στόχο τη δημιουργία ενός κόμβου με την περιοχή της Υπερδνειστερίας, που είναι το έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», προειδοποίησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφαλείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Ο Musteață είπε επίσης ότι η υλοποίηση του σεναρίου εξαρτάται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Το ερώτημα δεν είναι αν η Ρωσική Ομοσπονδία θα κάνει μια νέα επίθεση στο έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, αλλά πότε θα συμβεί αυτό: είτε στις αρχές του έτους, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, είτε αργότερα, Μάρτιο, Απρίλιο.

Από τις πληροφορίες που έχουμε εμείς, η Ρωσική Ομοσπονδία, σκοπεύουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω.Με στόχο να δημιουργήσουμε μια διασταύρωση με την περιοχή της Υπερδνειστερίας, που είναι το έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, και στη συνέχεια με σαφήνεια μπορούμε να πούμε ότι ναι, σκοπεύουν για να φτάσουμε εδώ, να συνδεθούμε.

Τι θα γίνει αργότερα, τις προθέσεις τους σε σχέση με το Κισινάου, μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά αυτό είναι πραγματικός και πολύ υψηλός κίνδυνος», είπε ο επικεφαλής του SIS στο TVR Moldova.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.