ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίδομα βενζίνης: Έξτρα μπόνους 5 ευρώ μόνο για όσους διαθέτουν… smartphone!

1 min read

Πώς θα κάνετε την αίτηση στο gov.gr

Εδώ και μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις βιώνουν την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση. Η ακρίβεια και οι τρομερές ανατιμήσεις όμως δεν αντιμετωπίζονται με 5 και 10 ευρώ! Αυτές είναι οι επιδοτήσεις που επέλεξε να δώσει η κυβέρνηση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτή είναι η πολιτική βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι όμως η κοινωνία δεν στηρίζεται…

Και ένα κιλό ζαμπόν, κυρ Στέφανε!

Και μπορεί η χώρα να ζει την ακρίβεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι την ακρίβεια του πολέμου, και την αποκλειστική ευθύνη για το πώς εξελίσσονται τα δεδομένα στα πεδία της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης να φέρει ο πρωθυπουργός, όμως τα επιδόματα-ψίχουλα δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν. Διότι οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν αυξήσεις δεκάδων ευρώ, και με πενταροδεκάρες δεν σώζονται.

Τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το… αμύθητο ποσό των 5 ευρώ! Έξτρα μπόνους 5 ευρώ θα έχουν όσοι κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας για το επίδομα βενζίνης, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείο Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όσοι δηλαδή επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους αντί για την κατάθεση του ποσού που δικαιούνται στην τράπεζα, θα επιβραβευτούν! Θα εισπράξουν ένα έξτρα μπόνους της τάξης των 5 ευρώ! Μιλάμε λοιπόν για μία ελάφρυνση της τάξεως των 40 ευρώ το τρίμηνο! Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι πολίτες ματώνουν κυριολεκτικά από την ακρίβεια.  Αν κάποιος όμως δεν διαθέτει smartphone, θα μείνει με τα 40! Ντροπή! Διαχωρισμός ακόμα και εδώ…

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα

Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. «Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να λειτουργήσει η πλατφόρμα το συντομότερο δυνατόν. Το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει και και θα έχει υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Πώς θα κάνουμε την αίτηση στο gov.gr

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) μέσω ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., που εποπτεύεται από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον δικαιούχο:

α) σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό

β) σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του -διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο αϊτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής διαλειτουργεί με τα απαραίτητα μητρώα, και ιδίως, με το Φορολογικό Μητρώο και το Μητρώο Αυτοκινήτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος και μοτοσικλέτας, ασφάλισης και πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις, διαβιβάζονται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό της παρ. 1 στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό τα στοιχεία του δικαιούχου και, ιδίως, το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, καθώς και ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού.

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο αυτού επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.