ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίδομα βενζίνης: Χάος Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες δικαιούχων που έχασαν την ευκαιρία να υποβάλλουν αίτησή

1 min read

Άλλα λέει η πλατφόρμα, άλλα το ΦΕΚ! Δικαιούχοι έχασαν την ευκαιρία να υποβάλλουν την αίτησή τους αυτή την εβδομάδα

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες δικαιούχων της επιδότησης καυσίμων για την πλατφόρμα Fuel Pass, οι οποίοι όπως αναφέρουν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να υποβάλλουν την αίτησή τους. 

Από το πρωί της Πέμπτης προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τις ημερομηνίες για την υποβολή αίτησης για την επιδότηση καυσίμων μια 33χρονη, η οποία καταγγέλλει στο newsbreak.gr ότι «έχασε» την ευκαιρία να την υποβάλλει αυτή την εβδομάδα στο vouchers.gov.gr.

Η γυναίκα της οποίας το ΑΦΜ λήγει σε «4», είχε ενημερωθεί αρχικά ότι η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κάνει τη αίτηση ήταν σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου. Ωστόσο όταν μπήκε στο σύστημα είδε ότι την ενημέρωση ότι «για σήμερα 28/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6, 7». Η ίδια, όπως λέει, επιχείρησε να κάνει μια προσπάθεια και συνδέθηκε με τους κωδικούς taxisnet, ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο το σύστημα δεν της επέτρεψε να προχωρήσει.

«Κάνοντας αναζήτηση σε διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ, είδα ότι υπήρχαν διαφορετικές αναφορές για τις ημερομηνίες που αφορούν την υποβολή της αίτησης. Κάποιοι έγραφαν επικαλούμενοι το ΦΕΚ ότι σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε ”4 και 5”, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι σήμερα η πλατφόρμα ανοίγει για όσων το ΑΦΜ λήγει σε ”6 και 7”. Πάλι τα έκαναν μαντάρα χωρίς καμία ειδοποίηση» ανέφερε στο newsbreak.gr 33χρονη.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι, οι ημερομηνίες που αναφέρονται στην πλατφόρμα, διαφέρουν με αυτές που αναφέρει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ:

«Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

  • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1/5/2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων» αναφέρει η ΚΥΑ.

Ωστόσο οι ημερομηνίες που αναφέρονται στην πλατφόρμα είναι… άλλες!

  • «Στις 28/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6, 7.
  • Στις 29/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 8, 9.  
  • Από 30/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλοι πολίτες ασχέτως με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρκετοί δικαιούχοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την εισαγωγή των στοιχείων τους στην πλατφόρμα, η οποία τους εμφάνισε ότι προέκυψε «σφάλμα», χωρίς ωστόσο να τους ενημερώνει ποιο ήταν αυτό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.