ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίδομα ενοικίου ποιοι δικαιούχοι κινδυνεύουν να το χάσουν

1 min read

Το επίδομα ενοικίου θα καταβάλλεται μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους

Μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου να περάσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου που μισθώνουν στο όνομά τους, προκειμένου να μην χάσουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Από 1/1/2020 στα κριτήρια περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, από το νέο έτος θα καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους. Έτσι, θα πρέπει οι σημερινοί δικαιούχοι να καταβάλουν το τίμημα των 130 ευρώ για να αλλάξουν το όνομα στον λογαριασμό.

  • Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ τον μήνα
  • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ τον μήνα.

Το ανήλικο τέκνο προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Για τη χορήγησή του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει μέσα στη 12μηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχος δεν μπορεί να το ανανεώσει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.