ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίδειξη ισχύος προς τις ΗΠΑ οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας, Κίνας και Ιράν στον Κόλπο του Ομάν

1 min read

Επίδειξη ισχύος προς τις ΗΠΑ οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας, Κίνας και Ιράν στον Κόλπο του Ομάν

Οι ασκήσεις με την ονομασία «Security Bond-2023» πραγματοποιήθηκαν από την Τετάρτη έως το Σάββατο 18 Μαρτίου και επικεντρώθηκαν στην εμβάθυνση της «πρακτικής συνεργασίας του Ναυτικού των συμμετεχόντων χωρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινεζικού Υπουργείου Αμυνας

Η κυβέρνηση Biden και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας δηλώνουν ότι παρακολούθησαν στενά τις πολυήμερες κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Ιράν που πραγματοποιήθηκαν στον Κόλπο του Ομάν.
Οι ασκήσεις «Security Bond-2023» πραγματοποιήθηκαν από την Τετάρτη έως το Σάββατο 17 Μαρτίου 2023 και επικεντρώθηκαν στην εμβάθυνση της «πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών των συμμετεχόντων χωρών… και στην παροχή θετικής ενέργειας στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.
Οι συμμετέχουσες χώρες επιβεβαίωσαν ότι οι ασκήσεις ολοκληρώθηκαν και χαιρέτισαν την «επιτυχία» τους.
Το ιρανικό κράτος καθώς και τα ρωσικά μέσα δημοσίευσαν και κυκλοφόρησαν πλάνα από τις ασκήσεις, οι οποίες αφορούσαν κοινούς ελιγμούς πολεμικών πλοίων, ανάπτυξη αεροσκαφών και βολές πυροβολικού ημέρας και νύχτας.
Ο εκπρόσωπος του NSC, John Kirbi, ανέφερε σε δηλώσεις την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 ότι οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για αυτές τις ασκήσεις.
China, Russia and Iran will stage joint naval drills in the Gulf of Oman  this week, Beijing says | Daily Mail Online
The naval exercises of China, Russia and Iran in the Gulf of Oman are  underway
«Θα το παρακολουθήσουμε, θα το παρακολουθήσουμε, προφανώς, για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει απειλή για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας ή των συμμάχων και εταίρων μας στην περιοχή», δήλωσε στο CNN. 
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, «παρόλα αυτά, η άσκηση είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνες που πραγματοποίησε ο στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος ολοκληρώνει μια ναυτική άσκηση 18 ημερών στη Μέση Ανατολή, στην οποία συμμετέχουν άλλα 42 κράτη, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι και οι Κινέζοι εκπαιδεύονται μαζί στην ή κοντά στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, είναι άλλο ένα σημάδι εμβάθυνσης της συνεργασίας αφότου οι ηγέτες των δύο κρατών διακήρυξαν τη «σύμπραξη χωρίς όρια» τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο χρόνος των ασκήσεων ήρθε επίσης λίγες μέρες πριν ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αναμένεται να φτάσει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανές οδούς προς τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
China, Russia, Iran hold joint naval drills in Gulf of Oman
Iran, Russia, China to Stage Indian Ocean War Games - The Moscow Times
Επίδειξη ισχύος προς τις ΗΠΑ οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας, Κίνας και Ιράν στον Κόλπο του ΟμάνEjercicios-militares-conjunto
www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.