ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιδείνωση του καιρού με δριμύ ψύχος και χιόνια – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός (video)

1 min read

Στην κατάψυξη μπήκε η χώρα από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο. Στη βορειοδυτική Ελλάδα το θερμόμετρο κατέβηκε αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, χιόνια έπεσαν στον Χορτιάτη και την Πάρνηθα αλλά και σε πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο μετεωρολόγος , Παναγιώτης Γιαννόπουλος, κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού με δριμύ ψύχος και χιόνια. Βελτίωση αναμένεται ξανά από την Τρίτη.


 Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, με το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας “Λέανδρος” να βάζει στην κατάψυξη σχεδόν όλη τη χώρα.

«Όλα τα εκχιονιστικά είναι στο πόδι, δεν υπάρχουν προβλήματα, κλειστός είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου που πάντα είναι επικίνδυνος» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Γιάννης Ντίτσιος.

Στη Φλώρινα, κλειστά παρέμειναν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Το χιόνι μέσα στη πόλη ξεπέρασε τα 20 εκατοστά  χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα.

Στη Θεσσαλία, μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας βρίσκονται στις εθνικές οδούς και στους επαρχιακούς δρόμους προκειμένου να μην κλείσουν από τα χιόνια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα για όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει οδηγούν στη ΛΕΑ καθώς αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις τους έκανε από την πλευρά του ο ΓΓ του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. 

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

 ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2021
Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.
Σποραδικες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες θα είναι κατά πρόσκαιρα ισχυρές.
Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και ολικός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2021
Στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-01-2021
Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και γρήγορα το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά σχεδόν αίθριος καιρός.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά των Κυκλάδων και την Κρήτης, στην Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στα νοτιότερα τμήματα) και της Εύβοιας, κατά τόπους πυκνές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά βορειανατολικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

ΤΡΙΤΗ 19-01-2021
Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-01-2021
Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 21-01-2021
Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.