ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιδεινώνεται κατάσταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία μετά τις ΗΠΑ, Γαλλία και Καναδάς ζήτησαν να φύγουν άμεσα οι υπήκοοί τους από την Λευκορωσία

1 min read

Επιδεινώνεται διαρκώς η έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, Ο γ.γ. της συμμαχίας ανέφερε ότι η Ρωσία ξεκίνησε την μεγάλη επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία, ενώ μετά τις ΗΠΑ, Γαλλία και Καναδάς εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες ειδοποιώντας του υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη Λευκορωσία.

Είναι φανερός πλέον ο κίνδυνος εξάπλωσης και διάχυσης της σύγκρουσης  σε όλη την ανατολική Ευρώπη, με το ΝΑΤΟ δια στόματος Γενς Στόλτενμπεργκ να λέει ότι η συμμαχία θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι τέλους.

Η Γαλλία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία  τη Δευτέρα  μέσω της οποίας ειδοποιεί  τους Γάλλους υπηκόους να εγκαταλείψουν  άμεσα τη Λευκορωσία και  χωρίς καθυστέρηση λόγω της μεγάλης επίθεσης που έχει εξαπολύσει  η Ρωσία (σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει το ΝΑΤΟ)  κατά ουκρανικών θέσεων.

«Οι Γάλλοι στη Λευκορωσία καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς καθυστέρηση οδικώς, μέσω των συνοριακών σημείων διέλευσης με τη Λιθουανία, την Πολωνία ή τη Λετονία», διευκρινίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών  στον ιστότοπό του.

Παρόμοια οδηγία εξέδωσε και ο Καναδάς ο οποίος προειδοποίησε τους υπηκόους του να αποφεύγουν τα ταξίδια στην χώρα.

«Αποφύγετε όλα τα ταξίδια στη Λευκορωσία λόγω του κινδύνου αυθαίρετης επιβολής των τοπικών νόμων και της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η ικανότητα της Πρεσβείας του Καναδά στην Πολωνία να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στη Λευκορωσία είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Εάν βρίσκεστε στη Λευκορωσία, θα πρέπει να φύγετε αμέσως», ανέφερε η Καναδική κυβέρνηση.

Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα νωρίτερα επίσης από τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία με το αιτιολογικό  του πολέμου στην Ουκρανία και «του κινδύνου αυθαίρετης σύλληψης ή παρενόχλησης από την Αστυνομία».

«Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να φύγουν αμέσως», δήλωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε τους Αμερικανούς υπηκόους για τους κινδύνους αδικαιολόγητων κρατήσεων και ζήτησε επίσης να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία.

 «Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες με ψευδείς κατηγορίες, στόχευσαν Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία για κράτηση και παρενόχληση, τους αρνήθηκαν δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους καταδίκασαν σε μυστικές δίκες ή χωρίς να προσκομίσουν αξιόπιστα στοιχεία», σύμφωνα με την πρεσβεία.

Όλα αυτά ενώ ο γ.γ. του ΝΑΤΟ έδωσε το «σύνθημα» την έναρξη του 2ου χρόνου του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής συνάντησης των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν προετοιμάζεται για ειρήνη», όπως πιθανός ετοιμάζεται το…  ΝΑΤΟ αντίθετα ξεκινά νέες επιθέσεις.

Όπως επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ, «το ΝΑΤΟ θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί» και πρόσθεσε πως οι σύμμαχοι βρίσκονται σε «έναν αγώνα επιμελητείας και εφοδιασμού» με τη Ρωσία.

«Βασικές δυνατότητες όπως πυρομαχικά και ανταλλακτικά πρέπει να φτάσουν στην Ουκρανία προτού η Ρωσία μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης. Η ταχύτητα θα σώσει ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Έτσι οι δυτικές χώρες  έχουν ξεκινήσει τον εξοπλισμό  της Ουκρανίας με νέα όπλα. Σε Πολωνία και ΗΠΑ και Βρετανία έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ουκρανών αρματιστών  στα νέα δυτικά άρματα μάχης που παραχωρούνται στο Κίεβο, ενώ σύμφωνα με το Spiegel η Γερμανία πρόκειται να ξεκινήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Σλοβακίας διαβουλεύεται με το νομικό της τμήμα, προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδικασία της παράδοσης 11 μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.