ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επί ποδός πολέμου η Ουκρανία: «175.000 Ρώσοι στρατιώτες είναι έτοιμοι να εισβάλλουν» λέει η Ουάσιγκτον

1 min read

Η ανησυχία για μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ για την Ουκρανία έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες, δραματικά.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι έως και 175.000 Ρώσοι στρατιώτες  είναι συγκεντρωμένοι στα σύνορα  Ρωσίας-Ουκρανίας και ότι μπορεί να εξαπολύσουν αιφνιδιαστική επίθεση έως τις αρχές του επόμενου έτους, διατηρώντας την ένταση σε υψηλά επίπεδα

Ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά του ζήτησε να διεξαχθούν συνομιλίες με NATO και ΗΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για κάτι τέτοιο.

Ο Πούτιν δήλωσε, ειδικότερα, στον Φινλανδό πρόεδρο, Σάουλι Νιινίστο, ότι θέλει να «αρχίσουν αμέσως οι συνομιλίες» ώστε να αναπτυχθούν νομικές δεσμεύσεις για τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία ανάμεσα στα αιτήματά της προτάσσει και τον τερματισμό της ανάπτυξης όπλων του ΝΑΤΟ σε γειτονικά κράτη, ανάμεσα στα οποία και η Ουκρανία.

Ο Πούτιν κατηγόρησε, επίσης, την ουκρανική ηγεσία για χρήση βαρέως οπλισμού και επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενάντια στους υποστηρικτές της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση για συνάντηση έρχεται ενώ η Ρωσία προκαλεί ανησυχία για απόπειρα εισβολής στην Ουκρανία. Η Δύση, ωστόσο, απειλεί με πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις τη Μόσχα σε περίπτωση εισβολής στη γειτονική της Ουκρανία.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με  τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο  Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε να σταματήσει οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης έναρξης διεθνών διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση νομικά δεσμευτικών εγγυήσεων που θα αποκλείουν οποιαδήποτε περαιτέρω προώθηση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και την εγκατάσταση σε γειτονικά κράτη, πρωτίστως στην Ουκρανία, εξοπλισμών που συνιστούν απειλή για την Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Την ίδια χώρες όπως η Λιθουανία ζητούν την τήρηση σκληρής γραμμής απέναντι στην Ρωσία και κάνουν σαν να μην γνωρίζουν ότι το διακύβευα εδώ  είναι η παγκόσμια ειρήνη.

Ο πρώην Λιθουανίας πρωθυπουργός και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου Andrius Kubilius προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις λέγοντας:

«Η πολιτική κατευνασμού οδηγεί μόνο σε περισσότερες απειλές και εκβιασμούς από τον Πούτιν όπως στην Γεωργία το 2008, την Ουκρανία το 2014 και  τώρα ξανά. Θα υποκύψει η Δύση στις απειλές του Πούτιν ξανά; Είναι η ώρα για μια πληρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και την Γεωργία», δήλωσε ο Kubilius.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.