Δε. Οκτ 26th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επέστρεψε η Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών με «εμπορεύσιμους κινδύνους»

1 min read

«Ανοίγει ο δρόμος για τόνωση των εξαγωγών και των επενδύσεων» Αυτό υπογραμμίζει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, χαιρετίζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επάνοδο της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με «εμπορεύσιμους κινδύνους».

Η κ. Σακελλαρίδη σημειώνει ότι αυτή η απόφαση ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τόνωση της εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών επιχειρήσεων σε μια κομβική στιγμή για τη συλλογική μας πορεία στο μέλλον.

«Η έξοδος από το ειδικό καθεστώς για τις εξαγωγικές πιστώσεις, ανοίγει τον δρόμο για μια πιο δυναμική πορεία για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών μεγάλης κλίμακας. Ένα τεράστιο εμπόδιο, το οποίο υπονόμευε την ανταγωνιστικότητα και επιβάρυνε τη ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, αίρεται προς όφελος της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, αλλά και των επενδύσεων. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι ξένοι εταίροι προς τη χώρα μας, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια διαφορετική και πολύ πιο ελπιδοφόρα τροχιά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιστροφή της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με εμπορεύσιμους κινδύνους, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.