ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επεσαν καμπάνες στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω Ρουβίκωνα, αλλά καμία σύλληψη αναρχικών

1 min read

Απανωτά πλήγματα έχει δεχθεί η ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ. από τα χτυπήματα της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, με κορυφαίο την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν όπου έπιασε στον ύπνο τον αστυνομικό που εκτελούσε χρέη φρουρού.

Ο φρουρός με το μπλουζάκι και το όπλο σαν τσάντα

Τη Δευτέρα ο Ρουβίκωνας αιφνιδίασε την ΕΛ.ΑΣ. και προχώρησε σε επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν. Εκεί χρέη φρουρού εκτελούσε ένας αστυνομικός, ο οποίος μόνο με αστυνομικό δεν έμοιαζε. Αφού υπάκουσε στις εντολές του αναρχικού, ο οποίος ετοιμαζόταν να σπάσει με μία βαριοπούλα το κουβούκλιο, στη συνέχεια βγήκε από αυτό και εμφανίστηκε στην κάμερα των αναρχικών με ένα άσπρο μακό μπλουζάκι και με το όπλο περασμένο στον ώμο σαν τσάντα.

Ενδεικτικό της ταραχής και της απώλειας της ψυχραιμίας του είναι πως, ενώ υπακούει στην εντολή και βγαίνει από το κουβούκλιο, την ώρα που το μέλος του Ρουβίκωνα σπάει την τζαμαρία, ο φρουρός κλειδώνει την πόρτα.

Πρώτη φορά ζητήθηκαν ευθύνες 

Τελικά, μετά τον σάλο που προκάλεσε η απίστευτη αντίδραση, αλλά και η εμφάνιση του αστυνομικού στο περιστατικό έπεσαν οι πρώτες καμπάνες. Μάλιστα, είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που τιμωρούνται αστυνομικοί εξαιτίας της δράσης του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, δυσμενή μετάθεση πήρε ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η φύλαξη της πρεσβείας του Ιράν, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα, ο οποίος θα υπηρετεί το Σώμα από το Μεταγωγών πλέον.

Μετάθεση, όμως, περίμενε και τον φρουρό της πρεσβείας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη συγκεκριμένη υπηρεσία και μετατέθηκε στις πεζές περιπολίες.

Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με το επεισόδιο, αφού ο φρουρός δεν αντέδρασε όπως προβλέπει ο κανονισμός, αλλά προτίμησε να απομακρυνθεί όπως του ζητούσαν οι αντιεξουσιαστές. Ωστόσο, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι φρουροί να μην αντιδρούν και απλά να κάνουν χρήση του μπουτόν ασφαλείας ώστε να ειδοποιείται το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Η επίθεση στο ΣτΕ και ο ακίνητος φρουρός 

Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αστυνομικός που έχει υπηρεσία σε φύλαξη κτιρίου έρχεται αντιμέτωπος με μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα. Υπενθυμίζεται πως στην καταδρομική επίθεση της αναρχικής ομάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην είσοδο του κτιρίου βρισκόταν αστυνομικός, ο οποίος καθόταν στο γραφείο. Ούτε αυτός αντέδρασε καθόλου μόλις κατάλαβε πως οι αναρχικοί είχαν εισβάλει στο κτίριο και κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», είχαν πει τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στον μοναδικό αστυνομικό που βρισκόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Το ντου στη Βουλή και η βόλτα με τα περιπολικά

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουλίου 2017 τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το περιστύλιο της Βουλής. Περίπου 30 άτομα, αιφνιδιαστικά, πιάνοντας στον ύπνο την ασφάλεια της Βουλής, εισέβαλαν στο προαύλιο, πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Ηριάννα» και ύστερα από πέντε λεπτά αποχώρησαν.

Με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, πάντως, και μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα άτομα που παραβίασαν τότε τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής αφέθηκαν ελεύθερα, αφού πρώτα έδωσαν τα στοιχεία τους. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιους εξ αυτούς τους γύρισαν από τη ΓΑΔΑ με τα περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοφανής εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας 

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν τον Νοέμβριο του 2017 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το καλύτερο -θεωρητικά- φυλασσόμενο σημείο της χώρας.

Περίπου 15-20 μέλη του Ρουβίκωνα βγήκαν από τη στάση του μετρό έξω ακριβώς από το υπουργείο Άμυνας και τρέχοντας πέρασαν από την κεντρική πύλη, από τις μπάρες που ανεβοκατεβαίνουν για τα αυτοκίνητα, και πέταξαν τρικάκια. Ουσιαστικά έφθασαν στον χώρο που οδηγεί στο υπουργείο και το γραφείο του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος τότε βρισκόταν στον Καναδά. Εκεί, στα σκαλιά του Πενταγώνου πέταξαν κάποια φέιγ βολάν και έφυγαν τρέχοντας καταδιωκόμενοι από άνδρες ασφαλείας.

Βέβαια, η λίστα είναι πολύ μεγάλη και δεν σταματάει εδώ, αφού πολλά υπουργεία (ακόμα και το Προστασίας του Πολίτη) έχουν δεχθεί «επίσκεψη» του Ρουβίκωνα, καθώς και πολλά κτίρια πρεσβείων έχουν υποστεί βανδαλισμούς.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.