ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Χημικά, κρότου λάμψης και προσαγωγές – Καταγγελίες για «όργιο καταστολής»

1 min read

Ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών – Πάνω από δέκα προσαγωγές. Χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας από την Αστυνομία και όργιο καταστολής

Ενταση σημειώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Πιο συγκεκριμένα, στους δρόμους πέριξ της πλατείας των Εξαρχείων σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδας ατόμων με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μολότοφ και πετρών. Η ένταση προκλήθηκε από την «απαγόρευση», όπως καταγγέλλουν στα social media αυτόπτες μάρτυρες, πραγματοποίησης πορείας κατά των βιασμών με αφορμή και τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η κινητοποίηση στην γειτονιά των Εξαρχείων ήταν μεγάλη γιατί πριν από περίπου μία εβδομάδα, υπήρξαν καταγγελίες από αναρχικές συλλογικότητες ότι έγινε απόπειρα βιασμού κατά γυναικών.

Ωστόσο η Αστυνομία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η πορεία μετά τη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στην περιοχή και για μία ακόμη φορά να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Στο σημείο μάλιστα βρίσκονταν πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επιστράτευσε την «Αύρα», με πολλούς να καταγγέλλουν υπέμετρη χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας και απρόκλητες επιθέσεις.

Βροχή οι καταγγελίες – Τράβηξε αστυνομικός όπλο;

Διαδηλωτές και περίοικοι καταγγέλουν τη στάση της Αστυνομίας, ανεβάζουν βίντεο στα social media με ξυλοδαρμούς πολιτών και βίαιες προσαγωγές. Σοβαρή δε καταγγελία είναι αυτή που αφορά αστυνομικό που φαίνεται σε στιγμιότυπο να τραβά όπλο προκειμένου να εκφοβίσει τους διαδηλωτές.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.