ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέος Πατριάρχης Σερβίας : «Είμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας της Ρωσίας»

1 min read

Στην κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια Ορθοδοξία εξαιτίας του ουκρανικού προβλήματος αναφέρθηκε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

«Υπέρ των ιερών κανόνων»

«Είμαστε μια Αυτοκέφαλη Εκκλησία με τη δική μας εσωτερική τάξη. Ολες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι αδελφές μας Εκκλησίες», υπενθύμισε ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Και πρόσθεσε ότι «Και εν προκειμένω, όπως και κατ᾽ αρχήν, πάντοτε τασσόμαστε υπέρ των ιερών κανόνων και της τάξεως. Θεωρούμε ότι αυτήν τη στιγμή, σε ό,τι αφορά στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, δεν συνάδουν αυτές με την παράδοση της Εκκλησίας και, υπό αυτήν την έννοια, εάν θέλετε, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό της Ρωσικής Εκκλησίας. Στην πραγματικότητα είμαστε στο πλευρό της τάξεως και των ιερών κανόνων. Και εν προκειμένω η Ρωσική Εκκλησία όντως στερήθηκε των δικαιωμάτων της».

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η ουκρανική κατάσταση αποτελέσει προηγούμενο για τη χορήγηση αυτοκεφαλίας σε εκκλησιαστικά μορφώματα στο κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Σερβίας, π.χ. στη Βόρεια Μακεδονία, στο Μαυροβούνιο, στο Κοσσυφοπέδιο ή στην Κροατία.

«Μεγάλες αναστατώσεις»

«Προφήτης δεν είμαι, ωστόσο, ελπίζω ότι δεν θα φθάσουμε σε παρόμοιες πράξεις, όπως αυτές που είδαμε στην Ουκρανία», επισήμανε ο κ. Πορφύριος.

«Διότι κατέστη προφανές ότι αυτό προκάλεσε μεγάλες αναστατώσεις στις σχέσεις μεταξύ των κατά τόπους Εκκλησιών. Τούτο θα γίνει μάθημα, το οποίο είναι σε θέση να συνεφέρει τους πάντες» τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Πατριάρχης Σερβίας υπογράμμισε πως «όταν ανακύπτουν προβλήματα, πρέπει να συνομιλούμε και να αφήνουμε την αποκατάσταση της τάξεως όχι στον δικό μας χρόνο, αλλά στον χρόνο του Θεού».

Πηγή: romfea.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.