ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

1 min read

Σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου είναι του Αγίου Πάμφιλου και των συν αυτώ Μαρτύρων. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Πάμφιλος, Παμφίλη, Παμφύλη, Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα

Πάμφιλος, Παμφίλη, Παμφύλη

Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια

Επίσης

Ανατολή ήλιου: 07:14

Δύση ήλιου: 18:04

Διάρκεια ημέρας: 10 ώρες 50 λεπτά

Σελήνη 25.1 ημερών

Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

Σύμφωνα με την Ορθοδοξία, οι Άγιοι Μάρτυρες Πάμφιλος, Δανιήλ, Hλίας, Ησαΐας, Θεόδουλος, Ιερεμίας, Ιουλιανός, Ουάλης, Παύλος, Πορφύριος, Σαμουήλ και Σέλευκος, μαρτύρησαν επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Κατάγονταν από διάφορους τόπους, αλλά τους ένωνε η αγάπη και η πίστη του Χριστού.

Εργαζόμενοι στην Καισάρεια της Παλαιστίνης ομολόγησαν τον Χριστό ενώπιον του έπαρχου Φιρμιλιανού. Ο άρχοντας κατέβαλε κάθε προσπάθεια να πείσει τους Αγίους να αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό. Εκείνοι όμως παρέμειναν σταθερά προσηλωμένοι στην πατρώα ευσέβεια. Τότε ο Φιρμιλιανός έδωσε εντολή να τους θανατώσουν, αφού πρώτα τους βασανίσουν.

Οι Ηλίας, Πάμφιλος, Ουάλης, Παύλος, Σέλευκος, Ιερεμίας, Ησαΐας, Σαμουήλ και Δανιήλ αποκεφαλίσθηκαν διά ξίφους. Ο Πορφύριος, υπηρέτης του Παμφίλου, συνελήφθη την ώρα που αναζητούσε το λείψανο του κυρίου του και κάηκε ζωντανός μαζί με τον Μάρτυρα Ιουλιανό. Τον Άγιο Θεόδουλο τον σταύρωσαν επί ξύλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.