ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΟΠΥΥ: Πάνω από 15 εκατομμύρια πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι για επισκέψεις

1 min read

Από την τσέπη τους πληρώνουν από το περασμένο καλοκαίρι τις επισκέψεις σε γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μετά την αιφνίδια διακοπή των συμβάσεων με παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) τους τελευταίους μήνες, οι ασφαλισμένοι χρειάστηκε να πληρώσουν κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, αφού όπως λέει: «Το υπουργείο Υγείας σκόπιμα αποκρύπτει το γεγονός ότι χάθηκαν πάνω από 1.500.000 δωρεάν επισκέψεις από το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών (πολλαπλάσιες επισκέψεις, με μικρότερο κόστος) με απώλεια τουλάχιστον 1.000 ατόμων εξειδικευμένου και έμπειρου ιατρικού δυναμικού».

Κατά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το πλεόνασμα που εμφανίζει ο ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους μήνες, το έχουν πληρώσει από την τσέπη τους ασθενείς και γιατροί.

«Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ και το θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα των 322 εκατ. για το 2018 βασίζεται σε λογιστικές του τύπου:

Μείωση του προϋπολογισμού των επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ από 110 εκατ. σε 75 εκατ, δηλ κατά 35 εκατ.
Επιβολή κουρεμάτων rebate και clawback της τάξεως άνω των 500 εκατ. στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών ΠΦΥ, που αποτελεί πλέον αξιοσημείωτη πηγή εσόδων για τον Οργανισμό, από το υστέρημα των ιατρών που εργάζονται μερικές φορές κάτω από τα όρια του ασφαλούς κόστους λειτουργίας των ιατρείων τους», αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.
Ταυτόχρονα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά για 500.000 δωρεάν επισκέψεις το 2018 σε 500 οικογενειακούς γιατρούς των τοπικών μονάδων (ΤΟΜΥ) αλλά ξεχνά να αναφέρει ότι οι ανάγκες πληρώθηκαν από τους ασθενείς και τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που δίνουν οι γιατροί, υπογραμμίζει η Ένωση.

Πηγή Έθνος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.