Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΟΠΥΥ: Μέχρι πότε δίνεται παράταση στις πληρωμές για τα γυαλιά οράσεως

1 min read

Παράταση δόθηκε τελικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα γυαλιά οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ

Παράταση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δόθηκε από το υπουργείο Υγείας για τις πληρωμές των ασφαλισμένων για γυαλιά οράσεως που έχουν προμηθευτεί.

Ειδικότερα όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε η κυβέρνηση, παρατείνεται έως τις 30.9.2019 η προθεσμία απευθείας αποζημίωσης των δικαιούχων περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Γεγονός που σημαίνει ότι όσοι έχουν αγοράσει γυαλιά οράσεως, θα μπορούν να εισπράξουν τα 100 ευρώ που δικαιούνται απ’ ευθείας από τον Οργανισμό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι οπτικοί

Νωρίτερα η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούσε να δοθεί παράταση στις απ’ ευθείας πληρωμές έως τις 31/12/2019 ώστε -όπως ανέφερε – να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί το θέμα της αποζημίωσης των καταστημάτων οπτικών.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των οπτικών έχει αρνηθεί να συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώνεται με voucher, γι αυτό και οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να αγοράζουν οπτικά είδη πληρώνοντας τα με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια διεκδικούν το πόσο από τον ΕΟΠΥΥ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.