ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εντυπωσιακή εικόνα: G7 εναντίον Τραμπ – Έτσι ήταν το κλίμα στην σύνοδο

1 min read

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σε μια κοινή θέση για το εμπόριο, αν και οι διαφορές παραμένουν ανακοίνωσε η Άγκελα Μέρκελ.

«Ξεκινώ από την αρχή ότι θα έχουμε ένα κοινό κείμενο για το εμπόριο», ανακοίνωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου στη Λα Μαλμπέ. «Όμως αυτό δεν λύνει τα προβλήματα στη λεπτομέρεια. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιλυθούν με ένα ανακοινωθέν

Δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του τελικού ανακοινωθέντος, όμως είπε ότι θα υπάρξει πράγματι μια κοινή δήλωση.

Το κείμενο αυτό, το οποίο είναι παραδοσιακά η κατάληξη κάθε συνόδου κορυφής της G7, θα διακρίνεται, αντίθετα, από την αμερικανική εξαίρεση για τα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά θέματα, σε ένα σχήμα «6+1» όπως και σε προηγούμενες διεθνείς συναντήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά τη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά, η Μέρκελ ανακοίνωσε πως οι έξι ηγέτες θα δεσμευθούν να ανακυκλώνουν το σύνολο των πλαστικών των χωρών τους έως το έτος 2030.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία που έδειξε το κλίμα στην σύνοδο

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης των G7 στον Καναδά, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τους εταίρους του και ιδίως για την Ευρωπαϊκή Άνωση και τον Καναδά και την πληρωμένη απάντηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος «σήκωσε το γάντι», η ομάδα της Κακγελάριού Μέρκελ δείχνει μέσω του κοινωνικού δικτύου, την κατάσταση που επικρατεί στους ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών .

Zweiter Tag des G7-Gipfels in Kanada: spontane Beratung am Rande der offiziellen Tagesordnung. — Day two of the G7 summit in Canada: spontaneous meeting between two working sessions. #G7Charlevoix

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angela Merkel (@bundeskanzlerin) στις

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.