ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους – «Iraqi Airways»: «Νεκρός ο 32χρονος πιλότος»

1 min read

Εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα, σε χαράδρα στη κορυφή του Μιτσικελίου, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, οι επίγειες δυνάμεις δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και θα επιχειρήσουν σήμερα.  

​Αν και ο 32χρονος Ιρακινός χειριστής δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με εξειδικευμένη ιρακινή ομάδα απεσταλμένη από την «Iraqi Airlines» στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε ότι ο Αμάρ Ιμπραχήμ είναι νεκρός.  

Ένα καναντέρ, που συμμετέχει στην έρευνα, εντόπισε χθες ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συμμετέχει από το πρωί στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η ημέρα.

Το Super Puma κατέβασε διασώστες οι οποίοι εντόπισαν τα συντρίμμια χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσεγγίσουν λόγω της γεωμορφολογίας.

Το σημείο που εντοπίστηκε το αεροσκάφος βρίσκεται σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, όπως ακριβώς είχε δοθεί το στίγμα του από την πρώτη, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Εκτιμάτε ότι ο πιλότος προσέκρουσε στο βουνό πιθανότατα λόγω της ομίχλης, ενώ το χιονισμένο τοπίο είχε… καμουφλάρει το λευκό Diamond DV20 Katana με νηολόγιο SX-ABP. Η εικόνα που περιέγραψε το πλήρωμα του Puma, είναι ότι μέρος του αεροσκάφους είναι καλυμμένο από χιόνι. Το αεροσκάφος βρέθηκε σε χαράδρα πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου μεταξύ Λιγγιάδων των Ιωαννίνων.

Αν και μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει επιβεβαιωθεί ο εντοπισμός του 32χρονου Ιρακινού χειριστή, καθώς το γεγονότος ότι το αεροσκάφος εντοπίστηκε πριν τη δύση του ηλίου και η επίγεια προσέγγιση, θεωρήθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και του δύσβατου και απόκρημνου εδάφους, με την ανακοίνωση της Iraqi Airways τον έδωσε νεκρό.

Το πρωί αναμένεται να κινηθούν προς το σημείο πεζοπόρα τμήματα και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ώστε να προσεγγίσουν τη χαράδρα ανάμεσα στην Κρυόβρυση και το Καβαλάρι Ζαγορίου Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 1700 μέτρων, σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.