ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έντονο παρασκήνιο στην υπόθεση των στρατιωτικών: «Καρατομήσεις», διαπραγματεύσεις και μία Notam

1 min read

Έντονο είναι το παρασκήνιο που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με τη σύλληψη και φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Της σύλληψής τους, ακολούθησε η μετακίνηση του διοικητή της 16ης Μεραρχίας Έβρου στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και του διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας στη Σχολή Πεζικού – στις τελευταίες κρίσεις που ανακοινώθηκαν – αλλά και μία Notam, που δεσμεύει, από πλευράς Ελλάδας, περιοχές του Αιγαίου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Από το πρωί πολλές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν περί «καρατόμησης» των επικεφαλής της μονάδας στην οποία ανήκουν οι προφυλακισθέντες στρατιωτικοί, που για ένατη μέρες παραμένουν «όμηροι» στη γείτονα.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας ωστόσο, κάνουν λόγο για προγραμματισμένες μετακινήσεις δύο εξαιρετικών στελεχών του στρατού ξηράς.

Παραμένει αναπάντητο όμως το ερώτημα αν η ηγεσία του αμόδιου υπουργείου και γενικώς η κυβέρνηση ήταν πλήρως ενημερωμένη για την τουρκική κινητικότητα στον Έβρο και αν ναι, τι οδηγίες είχαν δοθεί. Αυτές οι απαντήσεις θα ρίξουν φως και στα περί «καρατόμησης».

Διαπραγματεύσεις μίας ώρας πριν τη σύλληψη

Την ίδια ώρα, αποκαλύφθηκε πως πριν τη σύλληψη των δύο Ελλήνων από την τουρκική περίπολο στον Έβρο υπήρξαν διαπραγματεύσεις περίπου μίας ώρας, που όμως δεν κατέληξαν στο επιθυμητό, για την Ελλάδα, αποτέλεσμα.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1, αναφέρουν πως όταν οι δύο στρατιωτικοί ακινητοποιήθηκαν από τους Τούρκους, ο ένας εξ΄αυτών κάλεσε τον ταξίαρχο της περιοχής για να του πει τι είχε συμβεί.

Μετά τη συνομιλία τους, που διήρκεσε πάνω από δέκα λεπτά, ο ταξίαρχος τηλεφώνησε στον τούρκο αξιωματικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος της περιπόλου που συνέλαβε τους Έλληνες.

Αφού του εξέθεσε την όλη κατάσταση, του ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι και να συνεχίσουν τη δουλειά τους, όπως γινόταν συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο κανάλι, πως η απάντηση που έλαβε ο ταξίαρχος, μετά από ώρα συζήτησης, είναι πως το αίτημά του δεν μπορεί να γίνει δεκτό και η διαδικασία της σύλληψης θα προχωρήσει καθώς το θέμα έχει ανατεθεί πλέον στην Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.