ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις για το κυκλοφοριακό χάος λόγω του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας

1 min read

Κριτική στην κυβέρνηση και τον δήμο Αθηναίων ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή το κυκλοφοριακό χάος που επικράτησε σήμερα εξαιτίας των συγκοινωνιακών παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “εικόνα χάους” στο κέντρο της Αθήνας και για “παρέμβαση άγνωστων αποτελεσμάτων και συνεπειών”. Σε σχόλιο, το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου σημειώνει πως “η σημερινή εικόνα χάους του κέντρου της Αθήνας, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών, αποτελεί ένα καμπανάκι για τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων. Μία παρέμβαση άγνωστων αποτελεσμάτων και συνεπειών προχωράει χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και με ελλειπή προετοιμασία”.

Όπως υπογραμμίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, “το κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να γίνει πεδίο πρόχειρου πειραματισμού σε βάρος κατοίκων, εργαζομένων και επαγγελματιών. Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και την Δημοτική Αρχή μεγαλύτερη σοβαρότητα και να παρουσιάσουν το σχέδιο τους:

1. Για την ουσιαστική αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

2. Για την προστασία της κατοικίας, του λιανεμπορίου και των επαγγελματιών του κέντρου”.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με την επισήμανση: “Κανένα φιλόδοξο σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς σεβασμό στην καθημερινότητα των ανθρώπων της Αθήνας”.

ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι όλα για το “φαίνεσθαι’ και την επικοινωνία

“Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταλαιπωρεί τους πολίτες”, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως έλειψε η σωστή προετοιμασία, “ούτε διάλογος υπήρξε, ούτε ενημέρωση έγινε, ούτε η στιγμή ήταν κατάλληλη”.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΙΝΑΛ τονίζει πως “οι μεγάλες παρεμβάσεις στην Αθήνα, απαιτούν όραμα, στόχο, αλλά και σωστή προετοιμασία. Για να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Η Παράταξή μας το έχει αποδείξει αυτό στην πράξη”.

Όπως υπογραμμίζει, “η σωστή προετοιμασία είναι απόλυτα σαφές ότι έλειψε από τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον Δήμο της Αθήνας. Ούτε διάλογος υπήρξε, ούτε ενημέρωση έγινε, ούτε η στιγμή ήταν κατάλληλη. Είναι ώρα η Κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλα για το ‘φαίνεσθαι’ και την επικοινωνία” και καταλήγει με την επισήμανση ότι “κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταλαιπωρεί τους πολίτες”.

ΚΚΕ: Ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας εξελίσσεται σε “Μεγάλη Ταλαιπωρία”

Πυρά εξαπολύει και το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως “ο ‘Μεγάλος Περίπατος’ της Αθήνας εξελίσσεται σε ‘Μεγάλη Ταλαιπωρία’ για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς οι συγκοινωνιακές παρεμβάσεις που ξεκίνησαν από την προηγούμενη βδομάδα και εντάθηκαν από χθες με τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος οδήγησαν σε πρωτοφανή κίνηση στο Κέντρο”.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Περισσός, “αυτή η κίνηση επηρεάζει κατοίκους και διερχόμενους, ενώ εξαπλώνεται και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πειραιώς, τη Συγγρού, την Πατησίων, την Αχαρνών και αλλού, ακόμη και σε στενά” και συμπληρώνει ότι “επιβεβαιώνεται η τοποθέτηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, ότι δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο, ούτε ολοκληρωμένη μελέτη, για τις παρεμβάσεις που πραγματικά χρειάζεται να γίνουν”.

“Αυτά είναι τα αποτελέσματα της βιασύνης της δημοτικής αρχής, που μαζί με τη στήριξη των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησαν εν μέσω πανδημίας κι ενώ έχει αρθεί ο δακτύλιος στην Αθήνα στο να διαμορφώσουν το περιβόητο ‘τουριστικό περιβάλλον’, αγνοώντας τις ανάγκες κατοίκων, επαγγελματιών και εργαζομένων. Είναι πρόκληση τη στιγμή που εμφανίζεται η δημοτική αρχή, ως προστάτης της υγείας των δημοτών, να προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και ταυτόχρονα να μη λαμβάνει ούτε ένα στοιχειώδες μέτρο για το στοίβαγμα του κόσμου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παίζοντας το γνωστό παιχνίδι αρμοδιοτήτων με την κυβέρνηση και το υπουργείο”, τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση και καταλήγει: “Αν ήταν το κίνητρο η βελτίωση της ποιότητας ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας θα έμπαινε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας, με πύκνωση του δικτύου των δρομολογίων, με αύξηση του προσωπικού και των οχημάτων, ώστε να μπορούσε ευκολότερα να υποκατασταθεί η χρήση των ΙΧ από τη χρήση των ΜΜΜ”.

Ελληνική Λύση: Σταματήστε πια να συμπεριφέρεστε στους Έλληνες σαν πειραματόζωα

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ελληνική Λύση υπογραμμίζοντας την “ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αθηναίοι από τον ‘Μεγάλο Περίπατο’”. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι “ο λεγόμενος ‘μεγάλος περίπατος’ της Αθήνας, έχει εξελιχθεί σε ατελείωτο ‘Γολγοθά’ για τους Αθηναίους” και η Ελληνική Λύση καλεί να “σταματήστε πια να συμπεριφέρεστε στους Έλληνες σαν πειραματόζωα, ή ακόμα χειρότερα, ως κομπάρσους σε επικοινωνιακά θεάματα”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.