ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εντελώς στημένο το παιχνίδι Ευρωπαίων-Ερντογάν… Πλήρης ανοχή της ΕΕ

1 min read

Στην γνωστή δοκιμασία εμπαιγμού και εξευτελισμού υποβάλει και πάλι την Ευρώπη ο Ταγίπ Ερντογάν αποθρασυμένος από την ανοχή που επιδεικνύουν στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας το Βερολίνο, η Κομισιόν και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και καθώς πιάνει το «μήνυμα στον αέρα» ότι αρκεί μια μικρή κίνηση έστω και προσχηματική, για να «καταπιούν» οι Ευρωπαίοι τις κυρώσεις. Η προοπτική ενδεχόμενων κυρώσεων από την Ε.Ε. εις βάρος της Τουρκίας τρομάζει τον κ. Ερντογάν όχι τόσο για αυτές καθαυτό τις κυρώσεις, αλλά για το μήνυμα που θα σταλεί στις Αγορές την στιγμή που η τουρκική οικονομία κινείται στην κόψη του ξυραφιού παρά την «θυσία» του προεδρικού γαμπρού και των erdoganomics των χαμηλών επιτοκίων.

Απόλυτα προβλέψιμος στις κινήσεις του ο κ. Ερντογάν, προχωράει όσο μακριά του επιτρέπουν οι Ευρωπαίοι. Και ενώ έχει τερματίσει την πολιτική των προκλήσεων και της επιθετικής ρητορικής εναντίον της Ευρώπης, έρχεται την ίδια ημέρα που αγνοώντας τις εκκλήσεις συστάσεις και προειδοποιήσεις της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας, εκδίδει νέα NAVTEX για παράνομες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να εκφράσει την προσήλωση της χώρας του στην… ευρωπαϊκή προοπτική της.

Ο κ. Ερντογάν λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής φροντίζει να μετατρέψει την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ως «κανονικότητα» των… ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας . Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω ο κ. Ερντογάν θέλει να φθάσει στα όρια της την ταπείνωση της Γερμανίας, του κ. Μπορέλ και των άλλων υποστηρικτών του στην Ε.Ε., καθώς ενώ έχει ξεκινήσει η συζήτηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου, και μάλιστα την Πέμπτη έγιναν συγκεκριμένες δηλώσεις από Μέρκελ, Μάας και Μπορέλ με συστάσεις προς την Τουρκία, εκδίδει νέα NAVTEX η οποία λήγει στις 29 Νοεμβρίου.

 Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.