ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένταση στην πρώτη Ανάσταση στη Χίο: Προσαγωγή Χριστιανής από δυνάμεις ασφαλείας – «Ντροπή σας» φώναζε ο ιερέας (βίντεο)

1 min read

Δυστυχώς από τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου ξεκίνησαν οι εντάσεις μεταξύ πιστών, ιερέων και αστυνομίας, την οποία -σε μία πρωτοφανή κίνηση- η κυβέρνηση έβαλε να παρακολουθεί και να φυλάει τις εκκλησίες!

Με ένταση σημαδεύτηκε η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, όταν πιστή θέλησε να εισέλθει στην Εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Μάλιστα την ίδια ώρα οι παράνομοι μετανάστες στις δομές της Χίου κυκλοφορούν ελεύθερα και σε ομάδες των 10, από τις 7 το πρωί και 7 το βράδυ.

H γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την ωθούν έξω από αυτόν και να προχωρούν στην προσαγωγή της!

Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν και την αντίδραση του πάτερ Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία λέγοντας «ντροπή» στους αστυνομικούς για τα σκηνικά που προκλήθηκαν.

Ο ίδιος ιερέας την Μεγάλη Παρασκευή είχε πει. «Εγώ θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου ως χριστιανού και ως κληρικού. Δεν διώχνω κάποιον από την εκκλησία, όταν ο πιστός θέλει από μόνος του και νοιώθει την ανάγκη να έρθει να προσκυνήσει αυτή τη στιγμή», φαίνεται να λέει προς τους αστυνομικούς έξω από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας.

«Τον νόμο της πολιτείας τον εξέφρασαν δυστυχώς άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καλή σχέση με την εκκλησία, για να μην φθάσω και να πω ότι βάλλουν κατά της εκκλησίας. Έπρεπε οι άγιοι αρχιερείς να υπερασπιστούν την πίστη μας. Κάτι που νομίζω δεν το έπραξαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού αφήνουν κάποιους να πολεμούν την Εκκλησία». 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.