ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένταση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας: «Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Λιβύη από την Αίγυπτο» – Απάντηση από ρωσικό ΥΠΕΞ

1 min read

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ η Ρωσία, μετά την αποστολή 14 μαχητικών MiG-29 στον Χαφτάρ απαντούν με νέα κίνηση «σκάνδαλο», όπως την ονομάζουν καθώς δυνάμεις Ρώσων πέρασαν στην Λιβύη από την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  «ένα νέο ρωσικό μισθοφορικό σώμα μπήκε στην Λιβύη οδικώς από την Αίγυπτο και η μονάδα πρόκειται να πλαισιώσει τις δυνάμεις του Λίβυου “πραξικοπηματία” στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ».

Η Ρωσία απάντησε με μια σκληρή δήλωση επιβεβαιώνοντας την παρουσία εξτρεμιστών μουσουλμάνων, μισθοφόρων του Ερντογάν, που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Τρίπολης.

Η Ρωσία και προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες μάχες στη χώρα της Βορείου Αφρικής μπορούν να φέρουν «καταστροφικές συνέπειες».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Μόσχας για την «καταστροφική» κατάσταση στη δυτική Λιβύη. Ενώ κάνει λόγο για «εγκληματικές ενέργειες από την πλευρά της GNA».

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ένας μεγάλος αριθμός μαχητών ήρθε από τη Συρία για να πολεμήσει στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων και τρομοκρατικές ομάδες.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι η ανακωχή που ανακοίνωσε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα και στο πλαίσιο της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 παραβιάστηκε από τον στρατό της GNA.

Στο παιχνίδι όμως μπαίνουν και οι ΗΠΑ λαμβάνοντας θέση υπερ της Τρίπολης.

Η διοίκηση Αφρικής έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου φαίνονται ρωσικά μαχητικά MiG-29 να πετούν προς την Λιβύη πάνω από την κεντρική Μεσόγειο λέγοντας πως τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν στην σταθερότητα στην περιοχή και χαρακτηρίζοντας ως ρωσική παρέμβαση στη χώρα την αποστολή των μαχητικών.

Μάλιστα όπως τονίζεται χαρακτηριστικά το βίντεο είναι απόδειξη των «απειλών» που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Στην Βεγγάζη οι αντιτουρκικές διαδηλώσεις για την κατοχή που επιχειρεί η Άγκυρα συνεχίζονται. Διαδηλωτές έκαψαν τουρκικές σημαίες και φωτογραφίες του Ερντογάν.

Δημοσίευση στα Social Media