Τρ. Οκτ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένωση Χειμαρριωτών: Μας αρπάζει τις περιουσίες η αλβανική κυβέρνηση

1 min read

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία, Ένωση Χειμαρριωτών, καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της αλβανικής κυβέρνησης για την αρπαγή των ιδιοκτησιών τους, από ξένους προς την περιοχή, με ένα νόμο που είχε αδρανοποιηθεί έπειτα από πολλές καταγγελίες και τώρα ενεργοποιείται πάλι.

Αρκεί κάποιος ξένος προς την περιοχή να δηλώσει απλά ότι του ανήκει ένα κομμάτι γης …

«Σε μια εποχή που τα Τίρανα, χλευάζουν τη Συμφωνία Φιλίας και των Συνόρων με την Ελλάδα, είναι εντελώς αδικαιολόγητο η Αθήνα να συνεχίζει να κάνει παραχωρήσεις στα Τίρανα, θυσιάζοντας τον ελληνικό πληθυσμό στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου. Με το νέο σύστημα που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση θα γίνει η τελική αρπαγή των ελληνικών ιδιοκτησιών και χωραφιών…», γράφει η Ένωση Χειμαρριωτών στη σελίδα της στο Facebook.

Μάλιστα, σχετικό δημοσίευμα, της Report TV αναφέρεται στις δηλώσεις της συμβούλου του υπουργείου Γεωργίας, Λορένα Γκοτζομπέλι η οποία είπε:

«Δεν είναι μια νέα διαδικασία, έχει ξεκινήσει από το 2014. Σήμερα έχουμε δώσει βάρος σε αυτήν και βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο νόμος 7501 δεν έχει προχωρήσει ομαλά. Το σύνθημά μας είναι «Να γίνεται ιδιοκτήτης της γης σας», είναι ο τίτλος που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να το χρησιμοποιήσει, αν δεν έχετε τίτλο».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.