ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Κούγια

1 min read

Απάντηση στις αιτιάσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος των δικαστών και των εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας τονίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί “επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα” και αποφασίζουν με βάση το “νόμο και τη συνείδηση” τους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πειθαρχικές αναφορές σε βάρος “δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι”.

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να  απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδηση τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.