ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενοίκια: Τέλος χρόνου για όσους δεν έχουν περάσει στο Taxisnet τα μισθωτήρια συμβόλαια

1 min read

Αλλαγές πρέπει να γίνουν στα μισθωτήρια ενοικίου που ισχύουν από το 2014. Οι δύο αλλαγές που πρέπει να γίνουν με τα ενοίκια στο Taxisnet.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην προθεσμία επικαιροποίησης των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν ή νοίκιαζαν ακίνητα πρέπει να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα μισθωτήρια συμβόλαια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρήσουν στη δήλωση των παλαιών μισθωτηρίων, προ του 2014. Παράλληλα, θα πρέπει να δηλωθούν τα μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν ανανεωθεί, ακόμα και αυτά που έχουν λήξει, χωρίς την επιβολή προστίμου.

Ειδικά για τα ενοικιαστήρια που έχουν συναφθεί πριν από το 2014, τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν μετά από συνεχείς ανανεώσεις ή έχουν πάψει πλέον να είναι σε ισχύ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στο TAXISnet για να υποβάλουν δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, προκειμένου να ενημερώσουν την εφορία για τα στοιχεία των συμβάσεων αυτών ή για τη λήξη τους.

Όσοι ιδιοκτήτες έχουν συνάψει συμβάσεις μισθώσεων ακινήτων πριν το 2014, αν μέχρι σήμερα οι συμβάσεις αυτές εξακολουθούν να ισχύουν, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης που θα περιλαμβάνουν όλα τα βασικά στοιχεία των παλαιών αυτών συμβάσεων, δηλαδή τα ονόματα και τους ΑΦΜ των αντισυμβαλλόμενων (εκμισθωτή και μισθωτή), το συμφωνηθέν μηνιαίο μίσθωμα, την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σύμβασης και την ημερομηνία λήξεως, αν υπάρχει.

Αν οι συμβάσεις μισθώσεων είναι αορίστου χρόνου, δεν υποχρεούνται να δηλώσουν καμία ημερομηνία λήξεως κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση των δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης.

Με το νέο καθεστώς ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης είναι δυνατό να δηλώνονται στο TAXISnet συμβάσεις μισθώσεων ακινήτων αορίστου χρόνου.

Πλέον σε κάθε περίπτωση έναρξης ή λύσης μιας σύμβασης για τη μίσθωση ακινήτου, ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) υποχρεούται να δηλώσει το γεγονός αυτό, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά στο σύστημα ΤΑΧΙSnet δήλωση έναρξης ή λήξης μισθωτηρίου μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Αν δεν δηλωθεί η λήξη της μίσθωσης, τότε η συμφωνία μίσθωσης (το μισθωτήριο) θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.