ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενώ οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στην Kherson, η 101η μεραρχία των ΗΠΑ έτοιμη να εμπλακεί – Πώς μια «πλημμύρα» θα τελειώσει τον πόλεμο

1 min read

Μετά το ανελέητο βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας και στρατιωτικών εγκαταστάσεων οι ουκρανικές δυνάμεις αποδιοργανώθηκαν και το 34% των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε…
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια των Ουκρανών να χτυπήσουν την Kherson σημαντική πόλη στα νότια όπου κατέλαβαν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί προσπαθούν να την ανακαταλάβουν…
Ωστόσο όλες οι προσπάθειες των Ουκρανών έχουν αποτύχει και υποστεί μεγάλες καταστροφές σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πλησιάζει ο Ουκρανικός βαρύς χειμώνας… αμερικανική μεραρχία δηλώνει… έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία σε περίπτωση επίθεσης στο ΝΑΤΟ.
Επίσης ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης της 2ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Edwin Matthaidess, σημείωσε με τη σειρά του ότι τα στρατεύματά του, που αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία, «παρακολουθούν στενά» τις ρωσικές δυνάμεις
Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγήσει στο χάος…

Ρώσοι και Ουκρανοί… αφήνουν να εννοηθεί ότι θα χτυπήσουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια… οι ρώσοι προειδοποιούν ότι εάν οι Ουκρανοί χτυπήσουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Kakhovskaya, οι ρώσοι θα καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κίεβο
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο τέλος του πολέμου αλλά με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους…

Οι αμερικανοί έτοιμοι… να εμπλακούν με στρατό στην Ουκρανία…

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού είναι έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία σε περίπτωση περαιτέρω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή επίθεσης σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ανέφερε το CBS News, επικαλούμενο την διοίκηση της μεραρχίας.
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υποδιοικητής της μεραρχίας.
Ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης 2ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Edwin Matthaidess, σημείωσε με τη σειρά του ότι τα στρατεύματά του, που αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία, «παρακολουθούν στενά» τις ρωσικές δυνάμεις, «χτίζουν στόχους για να εξασκηθούν» και διεξάγουν ασκήσεις που «αναπαράγουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει «στον πόλεμο.

«Συνολικά, περίπου 4.700 στρατιώτες από την βάση της 101ης Αερομεταφερόμενης μονάδας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», σημείωσε το CBS News.

«Οι διοικητές είπαν στο CBS News επανειλημμένα ότι είναι πάντα «έτοιμοι να πολεμήσουν άμεσα» και θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ, εάν οι μάχες κλιμακωθούν ή υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στο ΝΑΤΟ, θα είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας».

Οι ρώσοι δίνουν χρόνο… και οι Ουκρανοί απαντούν με χτυπήματα κατά αμάχων…

Τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου, ο αριθμός των ρωσικών χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις υποδομής μειώθηκε σημαντικά. Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Kharkiv και στην Zaporizhia.
Ένας από τους στόχους ήταν το εργοστάσιο Kommunar στο Kharkiv όπου συγκεντρώνονται εξαρτήματα των πυραύλων Neptune.

Η Ουκρανία δεν δέχτηκε επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις για να μπορέσει να διαχειριστεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα.
Με τη σειρά του, το καθεστώς της Ουκρανίας… απάντησε για άλλη μια φορά στη χειρονομία καλής θέλησης της Ρωσίας με μια αιματηρή επίθεση εναντίον αμάχων.
Το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου, ο ουκρανικός στρατός χτύπησε αμάχους στην περιοχή Kherson, οι οποίοι, κινούνταν προς την ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη διάβαση του πορθμείου κοντά στη γέφυρα Αντόνοφ, 4 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Ουκρανοί χτύπησαν πολίτες με HIMARS MLRS αμερικανικής κατασκευής.
Εκτοξεύτηκαν δώδεκα πύραυλοι διασποράς με βολφράμιο.
Οι περισσότεροι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.

Το HIMARS είναι ένα προηγμένο όπλο υψηλής ακρίβειας που χτυπά τους στόχους με υψηλή ακρίβεια. Επομένως, δεν υπήρξε λάθος υπολογισμός.
Ουκρανοί και στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στοχοποίησαν σκόπιμα αμάχους.
Η διάβαση πολιτικού πορθμείου λειτουργεί επί του παρόντος όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου εν μέσω της επικείμενης επιδείνωσης της στρατιωτικής κατάστασης.

Καλεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν την Kherson

Οι ρωσικές αρχές στην Kherson ετοιμάζονται για σκληρές μάχες στην περιοχή και κάλεσαν  τους αμάχους στην ευρύτερη περιοχή να την εγκαταλείψουν άμεσα.
Χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Dnypro, μετά από πληροφορίες κλιμάκωσης της πολεμικής κατάστασης λόγω επικείμενης αντεπίθεσης των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

«Όλοι οι άμαχοι της Kherson άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.
«Οι πολίτες της Kherson και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Dnypro», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μεγάλος κίνδυνος πλημμύρας… που θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή… 

Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει επίσης το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovskaya που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη Novaya Kakhovka.
Στις 21 Οκτωβρίου, τουλάχιστον πέντε πυραυλικές επιθέσεις στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποκρούστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.

Εάν οι Ουκρανοί καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovskaya, το νερό θα δημιουργήσει ένα γιγάντιο κύμα ύψους έως και πέντε μέτρων που θα πλημμυρίσει μια ζώνη άνω των πέντε χιλιομέτρων.
Το κύμα θα φτάσει στη Kherson σε μόλις δύο ώρες.
Η ζημιά στο φράγμα θα κατέστρεφε τις διαβάσεις που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και θα απομόνωνε μεγάλες δυνάμεις του ρωσικού στρατού στη δυτική όχθη αλλά θα κατέστρεφε και δεκάδες οικισμούς, προκαλώντας χιλιάδες θύματα.

Εάν οι Ουκρανοί χτυπήσουν το Kakhovskaya, οι ρώσοι θα καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κίεβο

Οι Ουκρανοί κατηγορούν την Ρωσία ότι σχεδιάζει να καταστρέψει το φράγμα Kakhovskaya.
Ωστόσο τα επιχειρήματα των Ουκρανών είναι διάτρητα ως συνήθως… η πραγματικότητα είναι ότι οι Ουκρανοί σχεδιάζουν χτύπημα στο φράγμα Kakhovskaya…

Το καθεστώς της Ουκρανίας αγνοεί επίσης το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να καταστρέψει τον υδροηλεκτρικό σταθμό που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Σε ένα χτύπημα αντιποίνων, η Ρωσία θα μπορούσε να αποκόψει εντελώς την Ουκρανία κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, καταστρέφοντας όλες τις γέφυρες και τις γραμμές επικοινωνίας.
Ως αποτέλεσμα της καταστροφής εάν αποφασιστεί χτύπημα στο φράγμα του Κιέβου, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν και η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο «σε μια μέρα».
Το σενάριο της διαίρεσης της Ουκρανίας από την υπερχείλιση του Δνείπερου ποταμού, θα οδηγούσε στην αναπόφευκτη μείωση της σύγκρουσης, η οποία είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και της Δύσης.

Κατερρίφθη ουκρανικό αεροσκάφος

Το πλήρωμα ενός μαχητικού πολλαπλών ρόλων Su-30SM των Ρωσικών Δυνάμεων, το οποίο προστάτευε βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, εντόπισε και εξουδετέρωσε αεροσκάφος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έγραψε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του στο Telegram.

«Το Su -30SM συμμετείχε στην περιπολία μιας καθορισμένης περιοχής και την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων βομβαρδιστικών και επιθετικών αεροσκαφών καθώς και της στρατιωτικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών εναντίον στρατιωτικής υποδομής και υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», αναφέρει η ανάρτηση.
«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι πιλότοι Su-30SM εντόπισαν και εξουδετέρωσαν» ένα αεροσκάφος που ανήκε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ramzan Kadyrov: Οι θρίαμβοι των Τσετσένων στο Donbass

Τσετσένοι μαχητές του τάγματος Zapad-Akhmat που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της περιοχής Donbass κατέλαβαν νέες περιοχές και αιχμαλώτισαν τρεις Ουκρανούς στρατιώτες, ανέφερε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
«Ένα νέο σύνορο που κρατούσε ο εχθρός για πολύ καιρό έχει καταληφθεί χάρη σε καλά συντονισμένες και επαγγελματικές ενέργειες.
Τα παιδιά μας έκαναν υποδειγματική δουλειά και κατέλαβαν αμυντικές οχυρώσεις, κατέλαβαν μεγάλη ποσότητα όπλων, αιχμαλώτισαν τρεις Ουκρανούς και σκότωσαν επιθετικές ουκρανικές ομάδες.
Μαχητές της Δημοκρατίας της Τσετσενίας ενεργώντας από κοινού με τον ρωσικό στρατό διώχνουν τους Ουκρανούς από καλά εξοπλισμένες θέσεις.
«Η προσπάθεια απελευθέρωσης του εδάφους του ρωσικού Donbass από τις ουκρανικές συμμορίες δεν θα σταματήσει ούτε ένα λεπτό», ανέφερε ο Ramzan Kadyrov.

Σκληρές εικόνες από νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες

Ukraine-4-768x1023.jpg

Ukraine-1.jpg

Kherson023set43-1024x602.jpg

photo_2022-10-20_11-13-01-768x1024.jpg

Ukraine-5-768x577.jpg

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.