ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα – Τι να προσέχουν οι πολίτες – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Αναλυτική ενημέρωση από την Πυροσβεστική με οδηγίες προς τους πολίτες έγινε στο Συντονιστικό της Υπηρεσίας μετά και το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινόμενωναπό την ΕΜΥ.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική “έχει εκδοθεί διαταγή για την ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Μηχανισμού και τη δημιουργία υποσταθμών βάσης στις περιοχές που τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων φαινομένων”.

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζουν και οδηγίες αυτοπροστασίας προς τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Αυτές είναι οι εξής:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν ρέματα και χειμάρρους πεζοί ή με αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και έπειτα από αυτές.

– Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια των φαινομένων, όπως και την αλιεία

– Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης να καταφύγουν σε κτίρια και να παραμείνουν σε ασφαλή χώρο μέχρι να βεβαιωθούν ότι τα φαινόμενα έχουν περάσει

– Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από δέντρα

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Δημοσίευση στα Social Media