ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εγγυήσεις ασφαλείας ζητά από το ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι, εν όψει της Συνόδου Κορυφής

1 min read

Ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία τον Ιούλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά μια σαφέστερη προοπτική ένταξης και εγγυήσεις ασφαλείας για τη χώρα του. «Απαιτούνται αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία (…) ακόμη και πριν από την ένταξή μας στη Συμμαχία», δήλωσε ο Σελένσκι σε βραδινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του το Σάββατο, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Ο Zελένσκι είχε ζητήσει την ταχύτερη ένταξη της Ουκρανίας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία το φθινόπωρο του 2022. Ωστόσο, προϋπόθεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η υποψήφια χώρα να μην εμπλέκεται σε διεθνείς συγκρούσεις και διαμάχες για τις συνοριακές διαδρομές. Η Ουκρανία δέχθηκε εισβολή από τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους και έκτοτε αμύνεται στον επιθετικό πόλεμο της γειτονικής χώρας.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε έντεκα αμάχους μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην ανατολική πόλη Σλόβιανσκ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Πολωνία – παρά τον ρόλο της ως στενού συμμάχου – απαγόρευσε τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία. Και η ηγεσία στο Κίεβο έβαλε εκατοντάδες ακόμη ρωσικές εταιρείες και άτομα στον κατάλογο των κυρώσεων που επέβαλε.

Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι μνημόνευσε επίσης τα θύματα της πυραυλικής επίθεσης της περασμένης Παρασκευής σε κατοικημένη συνοικία του Σλόβιανσκ. Μεταξύ των έντεκα νεκρών στην περιοχή του Ντονέτσκ είναι και ένα παιδί δύο ετών, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.