ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία παρακολουθεί τις μαύρες δουλειές του Ερντογάν

1 min read

Η Ρωσία παρακολουθεί τις μαύρες δουλειές του Ερντογάν, για να τον έχει στο “χέρι”

Έκθεση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (FSB) βρέθηκε στο τηλέφωνο ενός πρώην πράκτορα της ΜΙΤ, ο οποίος κρατείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αποκαλύπτει ρωσικά σχέδια και στρατηγικές μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού το 2015 από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Nordic Monitor, εκτός από μια σειρά πολιτικών και στρατιωτικών προτάσεων προς τις αρχές, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποφάσισαν να παρακολουθήσουν στενότερα τα μέλη της οικογένειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δίκη του πρώην αξιωματούχου της ΜΙΤ

Ο 77χρονος Enver Αλταϊλί, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός πληροφοριών και σύμβουλος των Τούρκων πρωθυπουργών Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και Τουργκούτ Οζάλ, συνελήφθη το 2017 για συμμετοχή στο κίνημα Γκιουλέν. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την καταδίκη του Αλταϊλί σε φυλάκιση 42 ετών, με την κατηγορία της «διεύθυνσης ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» και «πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας».

Στην τελευταία ακρόαση της δίκης του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι συναντήθηκε με το σύμβουλο του Αχμέτ Νταβούτογλου,  Φεριντούν Μπίλγκιν για να προωθήσει την έκθεση στον πρωθυπουργό.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι αν κάποιος έπρεπε να τον κατηγορεί για κατασκοπεία, τότε αυτή είναι η Ρωσία. Μιλώντας στην Independent Turkish, ο Μπιλγκίν επιβεβαίωσε ότι έλαβε την έκθεση που δείχνει να έχει συνταχθεί από ανώτερα στελέχη της FSB.

Ο Αλταϊλί δήλωσε επίσης, ότι κατηγορείται ως συντάκτης της έκθεσης και σχεδιαστής πολιτικών και στρατιωτικών στρατηγικών, επειδή υπήρχε αντίγραφό της στο κινητό του.

Επίσης υποστήριξε ότι το γεγονός ότι αποκρυπτογραφήθηκε το έγγραφο και εισήχθη στο δικαστικό φάκελο, ήταν έγκλημα γιατί έτσι η Τουρκία δημοσίευε τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της.

«Η δίωξη που μου ασκείται για κατασκοπεία εκθέτει η ίδια στην πραγματικότητα μυστικές κρατικές πληροφορίες στους Ρώσους», πρόσθεσε.

Η αναφορά της FSB

Συντάκτης του επίμαχου report είναι Igor Gennadyevich Sirotkin, αναπληρωτή διευθυντή της FSB, ο οποίος στις 8 Δεκεμβρίου 2015, δύο εβδομάδες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, πρότεινε μια ολοκληρωμένη σειρά στρατιωτικών και πολιτικών βημάτων εναντίον της Τουρκίας.

Αναφέρονται πολλά ενδεχόμενα, από το να αποσταθεροποιηθεί η θέση του τουρκικού στρατού στη Συρία και να δημιουργηθεί ένα νέο προσφυγικό κύμα στην Τουρκία έως την τοποθέτηση Ρώσων πρακτόρων σε τουρκικά ιδρύματα που συμμετέχουν σε δραστηριότητες παραπληροφόρησης.

Ανάμεσα στις προτάσεις υπήρχαν καταγεγραμμένες κινήσεις που θα εξευτέλιζαν το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν στον τουρκικό λαό, ακόμα και τη δημοσίευση κατηγοριών για τα μέλη της οικογένειας και το εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Ένα άλλο στοιχείο της αναφοράς είναι η προτεινόμενη στενή παρακολούθηση του Μπιλάλ Ερντογάν, του γαμπρού Berat Albayrak, αλλά και στελεχών της τουρκικής ΜΙΤ από Ρώσους πράκτορες.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι Ρώσοι γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο το πετρέλαιο του ISIS έφτασε στη διεθνή αγορά και ότι είχαν συλλέξει πληροφορίες για τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον Μπιλάλ Ερντογάν πριν από την κρίση μεταξύ των δύο χωρών το 2015.

To Nordic Monitor είχε αναμεταδώσει τη δημοσίευση στοιχείων στις 4 Δεκεμβρίου 2015 από τον τότε υφυπουργό Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος είχε προβάλλει ζωντανά στη ρωσική δημόσια τηλεόραση φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν μεγάλο αριθμό φορτηγών, που μετέφεραν πετρέλαιο από περιοχές στον έλεγχο του ISIS προς στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι ο κύριος προορισμός για το πετρέλαιο που έχει κλαπεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες της, που είναι η Συρία και το Ιράκ. Η Τουρκία πουλάει αυτό το πετρέλαιο. Το τρομακτικό είναι ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας εμπλέκεται στις παράνομες επιχειρήσεις – ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του », δήλωσε ο Αντόνοφ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Ολοκλήρωσε σχολιάζοντας τους Μπιλάλ Ερντογάν και Μπεράτ Αλμπαϊράκ:

«Είναι ενδιαφέρον ότι κανείς στη Δύση δε διερωτάται γιατί ο γιος του Τούρκου προέδρου είναι ο επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας και ο γαμπρός του υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων».

Πηγή: Nordic Monitor

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.