ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενεργειακή κρίση: Συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας με χαμηλές προσδοκίες

1 min read

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί εάν η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ήταν ακόμη στην εξουσία», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Τι ανέφερε στην επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Ούγγρος ηγέτης, και ποιο είναι κλίμα για τη σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας.

Ο Όρμπαν, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο φιλορώσους ηγέτες στην ΕΕ, επισκέφθηκε το Βερολίνο και απασφάλισε.

Στη συνάντησή του με τη Μέρκελ, τήν ευχαρίστησε για το ότι στην εισβολή της Ρωσίας το 2014, έδειξε ψυχραιμία και δεν εξελίχθηκε σε γενικευμένη σύρραξη, όπως «σήμερα».

Στο ερώτημα εάν ο σημερινός πόλεμος θα είχε αποτραπεί αν η Μέρκελ ήταν ακόμη στην εξουσία, ο Όρμπαν απάντησε: «σίγουρα».

Ο Ούγγρος είπε επιπλέον ότι, πρέπει να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις, και πρόκειται για μία θέση εντελώς αντίθετη με τη γραμμή της Ευρώπης, που κάνει λόγο για νίκη – μονόδρομο της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Σημειώνεται ότι, ο Όρμπαν είδε και τον τωρινό καγκελάριος Σολτς, ωστόσο δεν βγήκε καμία ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε.

Όλα αυτά συνέβησαν υπό το φως της σημερινής συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας οι οποίοι, θα συζητήσουν τις προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμη έντονη διαφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο και δεν αναμένεται να υπάρξει φως στο τούνελ σύντομα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.