ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ενδεικτική η σύλληψη με εντολή της Εισαγγελίας του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για fake news

1 min read


Σε εφαρμογή έχει τεθεί πλέον η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα όσον αφορά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία θα προχωρά πλέον σε συλλήψεις για τους αντιεμβολιαστές που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται ή να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για τον Covid-19. 

Ενδεικτική η σύλληψη με εντολή της Εισαγγελίας του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για fake news.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν εντολή να συλλάβουν τον δικηγόρο, καθώς στην Εισαγγελία διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, από την περασμένη Τρίτη, με αφορμή υλικό που διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

H σύλληψη αφορούσε βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Νίκος Αντωνιάδης παραθέτοντας τις απόψεις του κατά των εμβολιασμών.

Το χρονικό της σύλληψης του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Ν. Αντωνιάδη

Για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη δημόσια υγεία και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοής, συνελήφθη χθες το βράδυ από την αστυνομία, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Είχε προηγηθεί η διαβίβαση στον εισαγγελέα από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελίας με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία ο δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.  

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Μόλις ωστόσο διαπιστώθηκε η ιδιότητά του αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.