ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένας χρόνος από την ημέρα η Ελλάδα έχασε τον Τζιμάκο της

1 min read

Η ζωή και το έργο του αθυρόστομου καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση που άφησε εποχή στην ελλάδα και απέκτησε πολούς φίλους και εχθρούς

Ο Τζίμης Πανούσης ή αλλιώς Τζιμάκος ο Τρομερός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών και σήμερα (σ.σ. 13 Ιανουαρίου) συμπληρώνεται  ένας χρόνος Ο καλλιτέχνης που έγινε γνωστός για τη σάτιρα και τον αθυρόστομο στίχο του προδόθηκε από την καρδιά του το μεσημέρι της 13ης Ιανουαρίου 2018. 

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1954 από μικρασιάτες γονείς -τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή- στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Το 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η επιστολή παραίτησης γεμάτη ειρωνεία για τα ρουσφέτια!

Το περιβάλλον της Εθνικής Τράπεζας έπνιγε τον ανατρεπτικό Τζίμη Πανούση και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παραιτήθηκε, στέλνοντας στη Διεύθυνση, μια επιστολή «μνημείο ειρωνείας».

Ο Πανούσης στην επιστολή του έγραφε για τα ρουσφέτια και τις προλήψεις στο Δημόσιο που γίνονταν με αδιαφανείς διαδικασίες.

Μάλιστα ο Πανούσης στην επιστολή που δημοσίευσε η Μηχανή του Χρόνου αναφέρει πως «ταλαντούχος ηθοποιός, αρνείται να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του υπαλλήλου, στη μεγάλη φίλη του ελληνικού λαού, Εθνική Τράπεζα».

Δεν έμεινε όμως μόνο στην Εθνική Τράπεζα. Στοχοποίησε όλο το τραπεζικό σύστημα αναφέροντας ότι,  πρόκειται για «μια καλοστημένη παράσταση των μεγαλοκεφαλαιούχων μετόχων πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού», στην οποία, αν και «προνομιούχος είχε το ρόλο κομπάρσου».

Μουσικές Ταξιαρχίες και Τζίμης Πανούσης

Μουσικά ο Τζίμης Πανούσης δήλωνε αυτοδίδακτος που έπαιζε λίγο απ’ όλα. Ήδη από το Γυμνάσιο είχε δημιουργήσει το σχήμα «Χαρούμενη Κουδουνίστρα» ενώ στα τέλη της  δεκαετίας του 1970 σχηματίστηκαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες . Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1980 στο Skylab στην Πλάκα, ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε το 1982. Νωρίτερα (το 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το Disco Tsoutsouni.

Ακολούθησαν δύο δίσκοι, Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμαν (1984) και Hard Core (ζωντανή ηχογράφηση, 1985). Το 1983 οι Μουσικές Ταξιαρχίες καμουφλάρονται κάτω από το όνομα Alamana’s Bridge (= Γέφυρα της Αλαμάνας) και συμμετέχουν στο δίσκο-συλλογή ελληνικού ροκ Made in Greece Vol.1, παρά τις αντιρρήσεις της τότε δισκογραφικής τους εταιρείας.

Από τον επόμενο δίσκο «Κάγκελα Παντού» ο Πανούσης αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του.

Σόλο καριέρα

Το 1987 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος Χημεία και Τέρατα. Οι επόμενοι δύο δίσκοι Δουλειές του Κεφαλιού / The Greatest Kitsch Live! (1990) και Ο Ρομπέν των Χαζών (ζωντανή ηχογράφηση, 1992) κυκλοφορούν από την Music Box International, ενώ το Vivere Pericolosamente από την Warner το 1993.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.