ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένας στους τρεις υπέβαλε δήλωση φόρου

1 min read

Περίπου το ένα τρίτο των φορολογουμένων υπέβαλε από τις πέντε Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε το μηχανογραφικό σύστημα του Τμήματος Φορολογίας, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, τις φορολογικές του δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2017.

Φέτος για πρώτη χρόνια όλες οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω του συστήματος Taxisnet. Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Φορολογίας, από τους 285 χιλ. εγγεγραμμένους φορολογούμενους, περίπου 95 χιλ. από αυτούς επεξεργάστηκαν τις δηλώσεις εισοδήματος μισθωτού και αυτοεργοδοτούμενου. Συγκεκριμένα 83 χιλ. φορολογούμενοι έκαναν οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και άλλες 12 χιλ. προχώρησαν σε προσωρινή φύλαξη των δηλώσεών τους, δηλαδή την επεξεργάστηκαν με στόχο να την υποβάλουν σε μεταγενέστερο στάδιο στο Τμήμα Φορολογίας.

Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας, Σωτήρης Μαρκίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αριθμό των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί. Ανέφερε παράλληλα πως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των φορολογουμένων που θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους. Ως γνωστόν, η οριστική προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης έχει καθοριστεί η 31η Οκτωβρίου. Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας απεύθυνε έκκληση στους φορολογούμενους να υποβάλλουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων τις δηλώσεις τους και να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να το πράξουν. Σύντομα το Τμήμα Φορολογίας αναμένεται να προχωρήσει σε νέες εκστρατείες για να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι για τις καταληκτικές ημερομηνίες αλλά και για τις διαδικασίες συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται πως λειτουργοί του Τμήματος τον περασμένο Ιούνιο μετέβησαν σε 41 δήμους και κοινότητες, ενημερώνοντας τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο για τον τρόπο εγγραφής στο Taxisnet όσο και για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Εξάλλου λειτουργοί στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Φορολογίας  παρέχουν βοήθεια στους φορολογούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Τέλος να σημειωθεί ότι, από την ηλεκτρονική πληρωμή των φορολογιών και την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έχει αποφορτιστεί το Τμήμα Φορολογίας και δεν παρατηρούνται ουρές στα ταμεία και στα γραφεία του Τμήματος που υπήρχαν στο παρελθόν.

 philenews.com

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.