ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εναέρια μέσα: Γιατί ήταν άφαντα επί 6 ημέρες; – Η κυβερνητική ολιγωρία έκαψε την Ελλάδα και δεν παραιτείται κανείς!

1 min read
  • Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα, καθώς η φωτιά καίει από τη Δευτέρα μεγάλες εκτάσεις της χώρας μας και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή τα εναέρια μέσα ήταν άφαντα! 

Η κουβέντα ξεκίνησε από τη Δευτέρα, όταν η φωτιά κατέκαψε την Βαρυμπόμπη, μια περιοχή στην Αττική, και λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας πήρε δραματικές διαστάσεις. 

Εκεί μάταια όλοι περίμεναν τα Canadair και εάν κατάφερε να τεθεί η συγκεκριμένη φωτιά υπό έλεγχο ήταν εξαιτίας της προσπάθειας των χειριστών του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev Be-200 που είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Εκτός από το ρωσικό στη φωτιά της Βαρυμπόμπης επιχείρησαν και τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων δυνάμεων, τα μικρά αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη (τράκτορες) που μεταφέρουν όμως μόνο 2,5 τόνους νερού κι έχουν συμπληρωματικό ρόλο.

Τότε ο λόγος που περισσότερα από 15 (εννιά CL-215 και έξι CL-415) πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ήταν η υψηλή θερμοκρασία και οι βλάβες. 

Διαβάστε συνέχεια πηγή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.