ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εναέρια μέσα: Εκλιπαρούν οι δήμαρχοι – «Υπάρχουν αλλά δεν τα βλέπετε» λέει η κυβέρνηση – Τελικά που και πόσα είναι;

1 min read

Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασαν οι φωτιές στην Ελλάδα (από την προηγούμενη Δευτέρα) υπήρχε το ερώτημα: «Πού είναι τα εναέρια μέσα;». 

Όπως και στη φωτιά που ξέσπασε πριν λίγο καιρό και έκαψε τα Γεράνεια Όρη, έτσι και τώρα παρουσιάστηκαν σοβαρές ελλείψεις σε ότι αφορά τα πτητικά μέσα, με τη διαφορά πως τώρα οι φωτιές ήταν περισσότερες, κάτι που έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη. 

«Ένα αεροπλάνο ρε παιδιά, καιγόμαστε», φωνάζουν εδώ και οκτώ (!) ημέρες οι κάτοικοι της Εύβοιας, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί. Μάλιστα έφτασε στο σημείο χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να πει πως κατανοεί «ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές».

Ναι, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί (!) την οργή των κατοίκων που βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται γιατί δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, γιατί σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη επικρατούν «απαγορευτικές συνθήκες», ή πως επιχειρούσαν κάπου αλλού. Όμως που επιχειρούσαν; Καθώς κανείς στην Ελλάδα δεν είδε εναέρια μέσα, ίσως μόνο στη φωτιά στην Αττική υπήρχαν κάποια, αλλά ακόμα και εκεί ήταν ελάχιστα. Στις υπόλοιπες περιοχές… τα έβλεπαν με το κιάλι ή γι’ ακρίβεια δεν τα έβλεπαν ούτε μ’ αυτό. 

Παράλληλα ο Κ.Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη για όποιες αστοχίες υπήρξαν, χωρίς βεβαίως να αναφερθεί σε αυτές.

Και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης είχε υποστηρίξει πως «σύμφωνα με πληροφορίες» (Αρχηγός της Πυροσβεστικής έχει πληροφορίες και όχι γνώση;) έχουν «διατεθεί πολλά εναέρια μέσα», τα οποία οι πολίτες «δεν μπορούν να διακρίνουν, είτε είναι σε άλλο σημείο».

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.