ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει οικιακούς λογαριασμούς

1 min read

Ένα στα δύο νοικοκυριά της Αττικής δηλώνει ότι δυσκολεύεται να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς του ρεύματος, του τηλεφώνου, του νερού, των κοινόχρηστων ή του ενοικίου. Το 43% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσει θέρμανση για το σπίτι του.

Το 52,1% δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο έξοδο της τάξης των 500 ευρώ, γεγονός που δείχνει την αδυναμία της αποταμίευσης. Αυτά είναι μερικά μόνο, από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από έρευνα της Marc και δείχνουν πόσο έχουν επιδεινωθεί στις μέρες μας οι συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αττική και παραγγέλθηκε από το ΕΚΑ και την Περιφέρεια, σε δείγμα 1.500 εργαζομένων και ανέργων.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορούν να προσφέρουν στο οικογενειακό τραπέζι κρέας, ψάρι ή λαχανικά, κάθε δεύτερη μέρα… Επίσης, οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι αδυνατούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους, διακοπές έστω και για μία εβδομάδα τον χρόνο.

Τα βασικά στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

Το ένα στα δύο νοικοκυριά του εξεταζόμενου πληθυσμού ανέφεραν πως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, κοινοχρήστων ή ενοικίου. Στην κατηγορία των ανέργων το ποσοστό των οικονομικών δυσκολιών με συνέπεια να μην μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα λογαριασμούς ανέρχεται στο 60% έναντι 44% των εργαζομένων.

Το 43% δήλωσε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι τους. Αδυναμία εξασφάλισης ικανοποιητικής θέρμανσης ανέφεραν το 60% των ανέργων και το 34% των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

Το 52,1% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο έξοδο της τάξης των 500 ευρώ. Την αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτου εξόδου αναφέρουν ότι δεν έχουν το 67% των ανέργων και το 44% των εργαζομένων.

Ο ένας στους δύο ερωτώμενους (49,5%) δήλωσαν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές ως οικογένεια έστω και μία εβδομάδα τον χρόνο. Η έλλειψη δυνατότητας έστω και ολιγοήμερων διακοπών αναφέρεται από το 68% των ανέργων και το 40% των εργαζομένων.

Το 57% του εξεταζόμενου πληθυσμού δεν έχει την δυνατότητα να πηγαίνει σε θέατρο κινηματογράφο συναυλίες ή να αγοράζει βιβλία στην συχνότητα που θα επιθυμούσε. Οι άνεργοι αναφέρουν πως δεν έχουν αυτή την δυνατότητα σε ποσοστό 77% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους εργαζόμενους καταγράφεται στο 46%.

Ο ένας στους τρεις ερωτώμενους ανέφεραν πως δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν κάθε δεύτερη μέρα στο οικογενειακό τραπέζι κρέας, ψάρι ή λαχανικά ισόποσης διατροφικής αξίας. Δυσκολίες που αφορούν την σωστή διατροφή αναφέρει το 46% των ανέργων και το 25% των εργαζομένων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.