ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμβόλιο Sputnik V η Αποτελεσματικότητα Σύμφωνα με νέα μελέτη 91,6% Στην Ελλάδα Περιμένουν τις Βρυξέλλες

1 min read

Tο επιστημονικό περιοδικό The Lancent γνωστοποίησε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι αποτελεσματικό κατά 91,6%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών αλλά στην Ελλάδα η κυβέρνηση και παρά το ευρωπαικό φιάσκο των εμβολίων επιμένει, ή ότι πουν οι Βρυξέλλες ή lockdown.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της Φάσης 3 έδειξαν ότι ο κόσμος έχει ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας και δικαιολόγησαν σε κάποιο βαθμό την απόφαση της Μόσχας να κυκλοφορήσει το εμβόλιο προτού γίνουν γνωστά τα τελικά δεδομένα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναφέρθηκαν στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών, που γίνονται στη Μόσχα από τον Σεπτέμβριο.

«Η ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V έχει δεχτεί κριτική για βιασύνη και έλλειψη διαφάνειας», ανέφερε ο καθηγητής Ian Jones από το University of Reading και ο καθηγητής Polly Roy του London School of Hygiene & Tropical Medicine, σε μια δήλωση στο The Lancet. «Ωστόσο, το αποτέλεσμα που αναφέρεται εδώ είναι ξεκάθαρο και η επιστημονική αρχή του εμβολιασμού αποδεικνύεται».

Επαφές των παρασκευαστών του Sputnik V με γερμανική φαρμακευτική εταιρεία

Στο μεταξύ, οι παρασκευαστές του εμβολίου Sputnik V ξεκίνησαν επαφές με γερμανική φαρμακευτική εταιρεία. To επιβεβαιώνει το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το δίκτυο MDR και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η συνεργασία των ρώσων παρασκευαστών του εμβολίου «Sputnik V» με την εταιρεία IDT Biologika στο κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Η πρωτοβουλία προήλθε από το Ινστιτούτο Gamaley της Μόσχας και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Οι Ρώσοι ερευνητές εμβολίων χρειάζονται συνεργάτες για τις επιδιωκόμενες παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου στην ΕΕ. Η IDT Biologika εργάζεται για βιοφαρμακευτικές εταιρείες και εδρεύει στην πόλη Ντέσαου.

Το RDIF ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μπορέσει να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου «Sputnik V» το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Προϋπόθεση είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το δραστικό συστατικό. Σχετική αίτηση υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το RDIF, η παράδοση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δυνατή μόλις ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του μαζικού εμβολιασμού στη Ρωσία. Οι εμβολιασμοί γίνονται στη Ρωσία από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα έλαβαν το εμβόλιο το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις. Το εμβόλιο «Sputnik V» είναι πλέον καταχωρημένο στις λίστες 15 χωρών. Την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ η οποία παρήγγειλε δύο εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου.

Δημοσίευση στα Social Media