ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμβόλιο Sputnik-V Αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα!

1 min read
  • Τη δήλωση πως η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού είναι κατά πολύ μεγαλύτερη εκείνης των άλλων διαδεδομένων εμβολίων, έκανε σήμερα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, το οποίο έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο.

«Η αποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία του εμβολίου Sputnik-V, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας όπως καταγράφονται σήμερα κυμαίνεται από το 83% έως το 94%. Την ίδια στιγμή, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών και ισραηλινών πανεπιστημίων, κυμαίνεται από 40% έως 52%, κάτι που, φυσικά, είναι σημαντικά χειρότερο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος επισήμανε, επίσης, ότι η επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα «στην πραγματικότητα “μηδένισε” την αγορά των εμβολίων». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα δισεκατομμύριο των κατοίκων του πλανήτη, που έχουν εμβολιασθεί με τα «ξένα» εμβόλια, πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου, για να αυξηθεί ο αριθμός των αντίστοιχων αντισωμάτων σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Τόνισε, δε ότι θα πρέπει διαρκώς να παρακολουθούμε τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, ώστε τα εμβόλια να παραμένουν αποτελεσματικά.

Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα

  • Αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι η εμφάνιση της άλλαξε την τακτική και στρατηγική του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς τώρα πρέπει να διατηρείται διαρκώς ένα υψηλό επίπεδο αντισωμάτων. Δεδομένης αυτής της αλλαγής, ο Γκίντσμπουργκ είπε, τέλος, ότι το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αντέδρασε πολύ γρήγορα στην μεταβαλλόμενη αυτή κατάσταση και έδωσε οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες πρέπει να εμβολιάζονται με το εμβόλιο Sputnik-Light μια φορά ανά έξι μήνες.

«Το ένα δισεκατομμύριο κατοίκων του πλανήτη που έχουν εμβολιαστεί με Pfizer και Moderna, πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου, για να αυξηθεί ο αριθμός των αντισωμάτων τους», υποστηρίζει ο δημιουργός του Sputnik-V

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.