ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμβολιασμένος γιατρός σε επιστράτευση νοσεί βαριά με κορωνοϊό -Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης

1 min read

Ιδιώτης γιατρός που είχε επιστρατευτεί από το υπουργείο Υγείας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ νόσησε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση. Μάλιστα ο γιατρός είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με μία δόση.

  • Ο ιδιώτης γιατρός που είναι 40 ετών είχε επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, μαζί με άλλους 205 ιδιώτες γιατρούς. Ο γιατρός που έχει την ειδικότητα της παθολογίας, παρείχε υπηρεσίες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω της έλλειψης μόνιμων ιατρών στο ΕΣΥ.

Ο γιατρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρουσίασε συμπτώματα πριν από λίγα 24ωρα και μετέβη περιπατητικός στο Νοσοκομείο Αττικόν προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ειδικότερα πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν στην εφημερία στις 12 Απριλίου όπου και οι συνάδελφοί του ιατροί έκριναν πως έπρεπε να νοσηλευτεί καθώς παρουσίαζε υψηλό πυρετό ενώ είχε και δύσπνοια.

Όπως αναφέρει το Εθνος, ο παθολόγος νοσηλεύεται σήμερα σε κλίνη covid του νοσοκομείου σε βαριά κατάσταση. Ενώ κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης του είχε κάνει μία δόση του εμβολίου. 

Στα κάγκελα οι «επιστρατευμένοι»

  • Στο μεταξύ σε αναστάτωση είναι οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί που είχαν επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει σε παράταση της επιστράτευσης. ‘Ηδη οι ιδιώτες γιατροί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία σε διάφορες θέσεις και υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν πιθανή προσφυγή και στη Δικαιοσύνη.
  • Πρόκειται για περίπου 160 ιδιώτες γιατρούς που έχουν αναλάβει υπηρεσία στα δημόσια νοσοκομεία από τους 206 που είχαν επιταχθεί, καθώς πολλοί δεν ανάλαβαν στο ΕΣΥ είτε επειδή ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες είτε επειδή έλαβαν αναρρωτική άδεια.
  • Οι ιδιώτες γιατροί ζήτησαν τη συμβολή της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία πιθανή παράταση της επίταξης, καθώς πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα αλλά και προβλήματα επιβίωσης με δεδομένο ότι έχουν βάλει λουκέτο στα ιατρεία τους.
  • Όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου: «Λέγαμε εξ αρχής ότι η επίταξη (επιστράτευση) των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων ιδιωτών γιατρών είναι μια επικοινωνιακή και άνευ ουσίας κίνηση. Μάλιστα στερεί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τις υπηρεσίες των συναδέλφων, ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζεται στα νοσοκομεία είναι προσλήψεις σε θέσεις μόνιμων επιμελητών των γιατρών που έχουν κάνει σχετική αίτηση τα 2 τελευταία χρόνια».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.