Έμποροί ναρκωτικών με σκυλιά προπηλάκισαν καθηγητή στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών

Newskamatero

Κλίμα ανομίας και έντονο αίσθημα ανασφάλειας επικρατεί στα περισσότερα Πανεπιστήμια ενώ όπως λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πολλά περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, η επιστολή του οποίου γνωστοποίησε τον βαθμό επικινδυνότητας στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών καταγγέλλει ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών από άνδρες που συνοδεύονται από μεγάλα σκυλιά, οι οποίοι μάλιστα τον προπηλάκισαν, όταν τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Σήμερα πάντως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , ο οποίος αρχικά δεν έβλεπε το κλίμα ανομίας στα Πανεπιστήμια συγκρότησε Επιτροπή για την ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ με πρόεδρο,  τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Στη συγκρότηση δωδεκαμελούς επιτροπής, σύμφωνα με την σημερινή υπουργική απόφαση, αρμόδιας για την μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των Α.Ε.Ι μετέχουν οι:
1. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, Βουλευτής, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ., ως Πρόεδρος της Επιτροπής.
2. Γιαννούλα Καρύμπαλη, Καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ, ως μέλος.
3. Αλέξιο Μπένο, Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ., ως μέλος.
4. Σοφία Βιδάλη, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής Δ.Π.Θ., ως μέλος.
5. Χαράλαμπο Πουλόπουλο, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών Δ.Π.Θ., ως μέλος.
6. Μαρίνα Παπαδή, Κλινική Ψυχολόγος, ως μέλος.
7. Σταμάτη Βαρδαρό, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.
8. Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης φέρνει το τέλος του ΕΦΚ στο κρασί

Ο εν λόγω φόρος δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα έσοδα, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αποστόλου «Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον αμπελοοινικό […]