ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμπόδια στον Ζάεφ βάζει ο Ερντογάν: Τι απαιτεί για να τους αφήσει να μπουν στο ΝΑΤΟ

1 min read

Η Τουρκία απειλεί να καθυστερήσει την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, βάζοντας όρους για να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία.

Η Αγκυρα ζητά από τα Σκόπια να εκδώσει 15 Τούρκους υπηκόους τους οποίους κατηγορεί ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με την Αγκυρα, οι 15 Τούρκοι υπήκοοι, ανήκουν στο δίκτυο Γκιουλέν που κρύβεται πίσω από το πραξικόπημα.

Το θέμα τέθηκε επίσης από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια στις 3 Απριλίου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Κοσσυφοπέδιο, «έκανε αιτήσεις έκδοσης για άλλους Τούρκους υπηκόους που κατηγορούνται επίσης ότι είναι Γκιουλενιστές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε τα αιτήματα της Τουρκίας και έλαβε υποστήριξη από αξιωματούχους της ΕΕ «που κάλεσε επίσης την κυβέρνηση στα Σκόπια να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των 15 ανδρών».

Ωστόσο, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερσίνσκα δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης ότι, εκτός από άλλα μέλη της συμμαχίας του Βορειοανατολικού Ατλαντικού, η χώρα της χρειάζεται επίσης την Τουρκία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησής της στο ΝΑΤΟ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.