ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμπλέκουν την Ελλάδα σε πόλεμο με την Ρωσία

1 min read

Μια διόλου τυχαία πρόταση έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, η οποία μπορεί να εμπλέξει την Ελλάδα σε μια διαμάχη με τη Ρωσία.

O Ουκρανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με διπλωμάτες και στρατιωτικούς στην πόλη Αβντιβκά της περιοχής του Ντονέτσκ, προσκάλεσε τη Γερμανία να θέσει υπό την αιγίδα της την πόλη Κραματόρσκ στην περιοχή του Ντονμπάς- στα πλαίσια του προγράμματος ανοικοδόμησης της περιοχής που επλήγη από τον εμφύλιο στη χώρα- και πρότεινε η Ελλάδα να αναλάβει τη Μαριούπολη.«Έχουμε ήδη συζητήσει πολλές φορές με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα πρόγραμμα δημιουργίας ενός είδους αιγίδας από συγκεκριμένες χώρες σε συγκεκριμένες πόλεις και κωμοπόλεις του Ντονμπάς, όπως η Γερμανία να αναλάβει την ευθύνη για το Κραματόρσκ, η Ελλάδα για τη Μαριούπολη, το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Βολνοβάκα και άλλες χώρες να αναλάβουν τις Σεβεροντονέτσκ, Λισικάνσκ, Αβντιβκά», είπε χαρακτηριστικά ο Ποροσένκο.

Με τον τρόπο αυτό, αν η Ελλάδα πει το «ναι» και πάρει υπό την προστασία της τη Μαριούπολη, τότε εγγυάται την παραμονή της στο ουκρανικό έδαφος και την προστασία της από τη Ρωσία.

Η Μαριούπολη είναι πόλη της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντονέτσκ και λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα.

Στον χάρτη είναι σημειωμένη τη θέση της Μαριούπολης. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία. Η Μαριούπολη βρίσκεται ακριβώς μια «ανάσα» από τα «σύνορα».

Σήμερα στην περιοχή ζουν περίπου 150.000 Έλληνες, σ την περιφέρεια της Μαριούπολης υπάρχουν 29 χωριά Ελλήνων, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Ρουμαίοι» (Ρωμαίοι/Ρωμηοί) και μιλούν τη «ρουμέϊκου γλώσσα», η οποία είναι ελληνική. Δεν συμπίπτει, όμως, με καμιά άλλη ελληνική διάλεκτο και διαφέρει από χωριό σε χωριό.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Βλάση Αγτζίδη, «οι Έλληνες της Ουκρανίας με μητροπολιτικό κέντρο την Κριμαία –την Ταυρική των αρχαίων Ελλήνων και την Περατεία των Βυζαντινών– αποτελούν τον αρχαιότερο λαό που κατοίκησε στα εδάφη αυτά, πολύ πριν από την έλευση των Τατάρων και των σλαβικών φύλων».

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, οι Έλληνες –ρωσόφωνοι πλέον– ανέρχονταν σε 93.000.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός τους αριθμός φτάνει τα 150.000 άτομα, εφόσον πολλοί δεν δήλωσαν την πραγματική τους εθνική ταυτότητα εξαιτίας του κληρονομημένου φόβου και της μετασοβιετικής εθνικής ανασφάλειας.

(πληροφορίες από tribune.gr)

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.