ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ για τον… Ερντογάν! Ζητούν από τον Τραμπ κυρώσεις στην Τουρκία

1 min read

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν… θέλει και πολύ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία αλλά οι Δημοκρατικοί τον καλούν να δώσει «ισχυρή απάντηση» στον Ερντογάν.

Κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας «εδώ και τώρα» απαιτούν οι Δημοκρατικοί και μάλιστα σε επιστολή τους προς τον Ντόναλντ Τραμπ ζητούν να δοθεί μια «ισχυρή απάντηση» τον Ερντογάν, που αγνόησε τις ΗΠΑ και αγόρασε τους S-400 από τη Ρωσία.

Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρει επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και την οποία υπέγραψαν όλα τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας που ανήκουν στους Δημοκρατικούς.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρησηστην επιβολή των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, όπως αυτές προβλέπονται στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει για την υπονόμευση της αποτελεσματικότητας που θα έχει το όπλο των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην απόφαση που έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για την αποδοχή του ρωσικού αεροπορικού συστήματος S-400 διότι, χωρίς αποφασιστική δράση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η θέση μας στο ΝΑΤΟ και η ισχύς που έχει το καθεστώς τωνκυρώσεων μας εναντίον της Ρωσίας θα υποφέρει», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές εκφράζουν την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να δει και να συζητήσει «την απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την άνευ προηγουμένου εξέλιξη» μόνο με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους τους.

Όπως επισημαίνουν, «η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι πιο αποτελεσματική και ανθεκτική όταν γίνεται σε διακομματική βάση. Συμφωνούμε με τον υπουργό Πομπέο και πολλούς Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σύμφωνα με το νόμο. Αναμένουμε ότι θα ακολουθήσετε το νόμο και θα επιβάλλετε κυρώσεις στην Τουρκία χωρίς καθυστέρηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές υπενθυμίζουν ότι στο θέμα της επιβολής των κυρώσεων συμφωνούν με πολλά παλιά και σημερινά μέλητης κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και με πολλούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

«Για παράδειγμα, συμφωνούμε με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος στις 14 Ιουλίου δήλωσε στην Washington Post τα εξής: ‘Ο νόμος απαιτεί να επιβληθούν κυρώσεις και είμαι βέβαιος ότι θα συμμορφωθούμε με το νόμο και ο Πρόεδρος Τραμπ θα συμμορφωθεί με το νόμο’», αναφέρουν χαρακτηριστικά

Τέλος, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές εκφράζουν την ελπίδα ότι Τουρκία θα μπορέσει μία μέρα να αναπροσανατολίσει των εαυτό της ως γέφυρα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης και να επιστρέψει ως ένα εποικοδομητικό μέλος του ΝΑΤΟ που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.